vineri, 15 martie 2019

Psalmul 33;4. Căci Cuvîntul Domnului este adevărat, ....................


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 33;4. Căci Cuvîntul Domnului este adevărat,şi toate lucrările Lui se împlinesc cu credincioşie.

       Cine poate pune la Indoiala;Cuvantul lui Dumnezeu ca nu este adevarat?  Sigur ca se gasesc si din acestia care pun la Indoilala. Dar acestia In niciun caz nu Il cunosc pe Domnul Isus ca Mantuitor al lor personal.Ei nu stiu  Cuvantul scris este Cuvantul Domnului.Ioan 1;14. Şi Cuvîntul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. -In fata acestor cuvinte nimeni nu poate spune ; Cuvantul nu este Domnul Isus. Cine poate sa recunoasca acest adevar?Numai cei ce sunt ai Lui si se bucura de partasia cu El prin acest Cuvant scris.. Căci Cuvîntul Domnului este adevărat, Negresit ca Psalmistul avea revelatie, descoperire, In privinta aceasta. Dar azi cei rascumparati au In viata lor dovada ca; Cuvantul pentru ei a ajuns sa constituie hrana sufleteasca.Spunea Domnul Isus aceste cuvinte;Ioan 6;56.Cine mănînca trupul Meu,.........Iata deci, cum se reflecta Cuvantul In chip material vizibil.

        Acesta este si motivul de Psalmistul spune ca este adevarat Il avea descoperit ca profetie..In relatia lui cu Dumnezeu la testat, la pus la Incercare, In viata lui In nenumarate randuri si i-a facut dovada ca este adevarat.Asa cum am spus, Cuvantul este acum ce avem scris. Aici este dilema pentru cei mai multi de a realizaa ca acest Cuvant scris este adevarat. Si nu vorbesc de cei deafara ci de unii din cei ce se numesc ei Insusi pocaiti.Si nu poti fi deacord atat timp cat esti condus de necredinta In viata. Spuneam alta data ca; Aceasta credinta biologica merge paralel cu Indoiala. Credinta care este darul lui Dumnezeu, este statornica si nu pune la Indoiala ce este scris In Cuvant.Efeseni 2;8.I-mi permit sa spun de credinta biologica care nu are nimic de aface cu Mantuirea. Aceasta credinta biologica,pune nu numai Cuvantul partial la Indoiala. Dar multe din ceia ce Duhul lui Dumnezeu a cuprins In acest Cuvant adevarat sunt puse la Indoiala de unii asa zisi crestini..

        Dar pentru Psalmist acest Cuvant era adevarat pentruca stia ca vine din partea lui Dumnezeu. Si asa cum am spus la pus el Insusi la Incercare.Fie ca la vremea aceia venea, era revelat prin Proroci sau In unele cazuri citim ca; Dumnezeu Insusi sta de vorba cu cel care vroia sa Ii spuna ceva.Cum stam noi In privinta aceasta? Punem si noi acest Cuvant scris din partea lui Dumnezeu la Indoiala? Sau suntem si noi ca majoritatea dezinteresati ce a pus Dumnezeu In acest Cuvant al Lui? Iata Intrebari care ar trebui sa ni le punem noi Insine dar In mod sincer.Indoiala este elementul care slabeste credinta biologica.Pentruca pe cea primita ca dar dela Dumnezeu nu are loc sa se desfasoare In viata celui nascut din nou.Apoi, Psalmistul aduce si lucrarile lui Dumnezeu In atentie spunand;,şi toate lucrările Lui se împlinesc cu credincioşie.Dealungul Istoriei umane omul a Incercat sa afle cate ceva din lucrarile lui Dumnezeu.Cu toate ca, aceste lucrari erau In jurul lui.

        Psalmistul spune de lucrarea mainilor Tale.Psalmul 92;4. Căci Tu mă înveşeleşti cu lucrările Tale, Doamne,şi eu cînt de veselie, cînd văd lucrarea mînilor Tale.Sunt multe alte locuri unde putem vedea ca lucrarea mainilor Lui este vizibila la tot pasul. toate lucrările Lui se împlinesc cu credincioşie. Sigur, ca lucrarile lui Dumnezeu, au fost facute dela Inceput la modul literal,fizic. Dar daca ne uitam mai atenti vom vedea ca; Si lucrarea de Mantuire In Domnul Isus s-a Implinit. Pentruca a fost planuita de Dumnezeu dela Inceput, Inainte de a fi toate aceste lucruri fizice.Ce Inteleg ca vrea Psalmistul sa spuna este ca;Se Implinesc cu credinciosie, Cand a zis a si luat fiinta. Nu este nimeni care sa poate sa-i frustreze hotararile Lui. Psalmistul le numeste lucrarile mainilor lui Dumnezeu. Asa citim In;Psalmul 8;3. Cînd privesc cerurile - lucrarea mînilor Tale -luna şi stelele pe cari le-ai făcut, Si In;Isaia 64; 8. Dar, Doamne, Tu eşti Tatăl nostru; noi sîntem lutul, şi Tu olarul, care ne-ai întocmit: sîntem cu toţii lucrarea mînilor Tale.Apoi, In multe alte locuri din Cuvant vom vedea lucrarile mainilor lui Dumnezeu ca Creiator.

        Convins de ceia ce spun,  ca ceia ce citesc In Cuvant sunt adevarate.toate lucrările Lui se împlinesc cu credincioşie.Dar una din lucarrile lui Dumnezeu este si lucrarea de mantuire facuta In Fiul Sau asa cum am amintit.Prin aceasta lucrare de Mantuire Dumnezeu si-a ales un alt popor.Poate se vor gasi si unii care vor spune ca Poporul lui Dumnezeu sunt Israelitii, Evreii.Si asa poate fi potrivit cu ce citim In Vechiul Testament care trateaza relatia lui Dumnezeu cu acest Popor la nivel pamantesc pana la venirea Domnului Hristos..Iata ce citim de alt popor; Efeseni 1; 4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, Si prorocul Hosea vorbeste de un alt popor care nu era Poporul Lui Dumnezeu.Cu alta ocazie am adus In atentie ceia ce Cuvantul ne relateaza anume;Acest Popor ceresc care a fost adus la viata prin aceasta lucrare de Mantuire a fost ales Inainte de Intemeiera Lumi.Cu alte cuvinte, Inainte de a se forma Natiunile inclusiv poporul Israelit.

        Personal Inteleg ca aceasta lucrare de mantuire are o valoare  care nu suporta comparatie.Dece? Pentruca este Infaptuita de Fiul Sau cu pretul morti Lui.Marcu 9;7. A venit un nor şi i-a acoperit cu umbra lui; şi din nor s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu prea iubit: de El să ascultaţi!“Si iata dar ca si aceasta lucrare mantuirea s-a Implinit  cu credincioşie. Cu toate ca se gasesc si din acestia care spun ca aceasta lucrare de mantuire se poate pierde. Atunci, daca asa ar sta lucrurile, pentru ce a muriti Fiul lui Dumnezeu? Pe de alta parte, ar Insemna ca ea nu se Implineste cu credinciosie potrivit cu ce spun acestia care vantura aceasta Invatatura abatuta printre Fratii.Mantuirea ca parte din lucrarile mainilor lui Dumnezeu are deaface cu o alta lucrare pe care Dumnezeul nostru o face pentru a aduce un suflet la mantuire este acest fenomen divin Il numesc al Nasteri din nou. Fara de care nu poti sa te bucuri de Mantuire, de darul lui Dumnezeu.

        Acesti sceptici,ar putea veni cu teoria lumi de a spune de ceia ce Psalmistul ne relateaza de lucrarea mainilor Tale Inlocuind cu;Bing-Bangul apartiiei spontane a acestor lucrari. Copii lui Dumnezeu se delimiteaza de aceste teori lumesti si ei raman la ce este scris In Cuvantul sfant.Citind fel de fel de scrieri care sunt daunatoare vieti spirituale, nu vom face decat sa lucram noi Insine la dereglarea spirituala si de a pune la Indoiala Cuvantul lui Dumnezeu. Am spus cu alta ocazie ca, am dat si peste unii din acestia care Indrazneau sa se cheme crestini pocaiti dar care aveau dubiu ca; Cuvantul lui Dumnezeu este scris de Inspiratie divina.Cate-va ganduripe care doresc sa la Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: