duminică, 31 martie 2019

Psalmul 48;14. Iată, Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru................


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 48;14. Iată, Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru în veci de veci;El va fi călăuza noastră pînă la moarte.

       Iata pe Israelitii ca de ei este vorba ca Popor ce spun ei;Iată, Dumnezeul acesta. Sa mai fie si alti dumnezei? Din moment ce ei spun asa,ne lasa sa stim ca Intradevar In Lume mai sunt si alti dumnezei. Erau popoarele care Ii Inconjurau si ei aveau dumnezeii lor. Si din cand In cand acesti Israeliti doreau si ei sa aiba acesti dumnezei al paganilor. Cuvantul este destul de clar In privinta aceasta. Sunt locuri care ne arata cum si Israelitii ajunsesera sa aduca sacrificii pe Inaltimi si mai mult recent am citit In 2 Imparati ca si ei Incepusera sa treaca copii prin foc cum faceau fiii lui Moloh.Asa citim In; 2 Imparati 16;3………. şi chiar a trecut pe fiul său prin foc, după urîciunile neamurilor ………..Asa dar, iata ca ei si-au venit In fire cel putin pentru o perioada si au realizat care este Dumnezeul lor. este Dumnezeul nostru.

       Vechiul Testament din nou ne arata ca; Din cand In cand Israelitii Il abandonau pe acest Dumnezeu de care ei acum, In acest loc spun ca; Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru.Aveau ei sa realizeze ca nu este un alt Dumnezeu ca al lor.Iata cum citim In;Deutronom 32; 39. Să ştiţi dar că Eu sînt Dumnezeu,Şi că nu este alt dumnezeu afară de Mine;Eu dau viaţă şi Eu omor,Eu rănesc şi Eu tămăduiesc,Şi nimeni nu poate scoate pe cineva din mîna Mea.Deseori i-a ranit acest Dumnezeu si tot El Ii vindeca. Cum se departa de El, Dumnezeu Ii avea In atentie si Ii discipilna.Si disciplina nu era usoara cum nu e nici azi pentru cei ce pretind ca sunt crestini.Dar disciplina ete greu sa o accepti sau sa te Impaci. Asta presupune sa te cercetezi si sa vezi ca o meriti din plin.Cu alte cuvinte, nu a fost aplicata de Cel pe care Il numesti Dumnezeul tau.

       Acum sa ne abatem putin si la noi din aceasta dispensatiune a Harului. Ce vom spune noi? Avem noi acelasi Dumnezeu? Negresit ca da.Dumnezeu si noua ne spune ca si lor ca nu este alt dumnezeu ca El.Cu toate ca la fel ca si Israelitii din cand In cand Copii Lui sau mai bine zis,cei credinciosi se departeza de El. Si Isi fac alti dumnezei. Poate pare straniu ceia ce spun. Cu ceva timp In urma am adus In atentie cati-va dumnezei din acestia pe care Ii fac unii crestini. Si care sunt acesti dumnezei? La ce tinem mai mult aceia ne sunt dumnezeii nostri.Dar care nu vorbesc, nu aud, Si cu toate acestea unii din noi Isi fac astfel de dumnezei din te miri ce. Nu am sa enumar aici nici unul din acesti dumnezei. Fiecare stie, se cunoaste destul de bine de ce Isi leaga inima.Cu alte cuvinte, cati dumnezei au.

       Am sa spun o Imprejurare care pe mine personal ma lasat sa-mi pun o Intrebare serioasa.eram la o conferinta numita crestina aici In America.A sosit unul care vorbeste prin Adunari si Inca face si mare valva.S-a dat jos din masina si a facut un Inconjor masini sa vada zic eu, daca vre-o pasare i-a murdarit masina. Nu era o masina de valoare. Am spus acesta Imprejurare sa vedem cum unii din noi Isi fac dumnezeii lor din temiri ce. Uite asa erau si Israelitii si cand Dumnezeu ia cercetat au ajuns sa Isi vina In fire si sa spuna ca;Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru.Si ei adaoga ca;Acum acest Dumnezeu al lor este un Dumnezeu; în veci de veci; Cu alte cuvinte, nu ne mai deslipim de El.Cu toate acestea Istoria lor ne arata ca nu sau tinut de cuvant. Ce Inteleg prin; în veci de veci; Asa cum Israelitii Insusi spun; pînă la moarte.

       Poate si printre noi cand suntem scosi din anumite situatii grele ajungem sa spunem; Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru.Si unii chiar mai si spun ca; în veci de veci; Daca nu spun aceste cuvinte, vor spune;pentru tot deauna.Adica, nu ne vom mai Indeparta de Dumnezeu. Dar cand situatiile prin care au trecut se linistesc, din nou au alti dumnezei de care Isi lipesc inima.Israelitii aveau la momentul acesta o stare buna de partasie cu Dumnezeu. Si ei spun pana cand Acest Dumnezeu va fi Dumnezeul lor;El va fi călăuza noastră pînă la moarte.Mare nevoie au avut ei de calauzirea lui Dumnezeu. In deosebi prin Pustie spre tara Canan.Dar noi nu avem nevoie de calauzirea Lui Dumnezeu prin acesta pustie a Lumi? Negresit ca da. Iata o alta asemanare ca multe altele pe care le aduc din Cuvant des.Insusi Cuvantul ne arata aceste asemanari care sunt Intre Israel si Biserica Domnului Isus.

       Israelitii spuneam alta data nu au avut ca promisiune Cerul. Ci Cananul pamantesc. Dar ei aduc In atentie Moartea. Sigur ca este vorba de moartea fizica la care ei se asteptau ca orice om.Nu stiau Israelitii de moarte spirituala, sau de moartea a doua pe care noi o stim din cartea Apocalipsei. Apocalipsa;20;14. Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua Si un alt verset tot din Apocalipsa 21;8.care ne vorbeste de moartea a doua.Dar Dumnezeu prin Domnul Hristos a promis si rascumparatilor Lui ca va fi cu ei pana la sfarsit. Mantuitorul nu aduce In atentie moartea.Cum citim ca spun Israelitii;El va fi călăuza noastră pînă la moarte.Si Intradevar Dumnezeu ia dus In Tara Canan. Si acolo au murit rand pe rand cate unul. 
      
       Iata cum spune Mantuitorul de ai Lui.Pana cand va fi cu ei.Matei 28;20……. Şi iată că Eu sînt cu voi în toate zilele, pînă la sfîrşitul veacului. Amin.Domnul Isus aduce Inaintea Ucenicilor Lui si a noastra Pana cand va fi cu cei rascumparati ai Lui.Atentie pentru cei care Indraznesc sa spuna ca;Domnul Isus se leapada de cei pe care i-a rascumparat.Cate-va ganduri care sunt desprinse din acest verset din Vechiul Testament puse In perspectiva celor rascumparati ai Domnului Hristos.As rezuma In felul acesta; Cand Dumnezeu a nascut un suflet din nou, acest suflet este schimbat In structura lui sufleteasca si nu mai iubeste ce iubea Inainte. Cu alte cuvinte, el nu-si mai face alti dumnezei.Traieste In asteptarea Intalniri cu Mantuitorul lui care a platit pretul pentru el.Ganduri pe care si de data aceasta doresc sa le Impartasesc cu Fratiii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: