miercuri, 27 martie 2019

Coloseni 2;13. Pe voi, cari eraţi morţi în greşelile voastre ............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Coloseni 2;13. Pe voi, cari eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pămîntească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşalele.

       Cineva mi-a trims acest verset 13 Inpreuna cu 14. Personal doresc sa ma opresc la versetul 13;Verset care ne arata starea In care eram Inainte de a interveni Dumnezeu In viata aceasta fireasca.Apostolul  aduce In atentie pe cei carora  le scrie.Sa ti un echilibru In Adunare este necesar sa eviti nominalizarea. Separarea o face Duhul sfant. Printre ei sunt mai mult ca sigur ca erau si unii care nu se Incadrau In acesti Voi. Cum nici azi nu se Incadreaza toti care se strang laolalta In acesti Voi de care spune Pavel.Sigur ca Pavel nu nominaliza. El vorbea, le scria la toti In mod general.Pe voi, cari eraţi morţi. Fiecare care era sincer avea datoria sa se verifice daca se Incadreaza In Voi.Ce fel de morti au fost acestia Inainte de a interveni Dumnezeu? Pentruca Intelegem ca sunt doua feluri de morti Uni sunt morti literali iar alti sunt morti spiritual.

       Pe care Ii mentioneza Pavel aici? Erau cei morti spirituali. Si voi erati morti.Ce se Intamplase cu acestia? Dumnezeu Ia adus la viata cu Domnul Isus. Asa citim In;Efeseni 2; 5. măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sînteţi mîntuiţi).In acest loc si In altele Pavel specifica ca; Adusi la viata Impreuna cu Domnul Hristos.Dece nu spune Pavel simplu; Ati fost adusi la viata?sa evite cu Hristos. Personal am un singur raspuns anume; Pentruca In El, In Domnul Isus, este sursa de viata.Ioan 1; 4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.Cu alta ocazie am spus a caror oameni era viata.A acelora care au fost adusi Impreuna cu El la viata.Sunt unii care se numesc ei crestini. Dar sa nu auda de Domnul Isus. Ei spun ca;Noi credem In Dumnezeu.Acestia nu stiu ca fara Domnul Isus nu este partasie cu Dumnezeu.Cu alte cuvinte nu este viata vesnica.

       Dar asta e, Invatatura care se da In a anumite Biserici.în greşelile voastre şi în firea voastră pămîntească Iata ce moarte aveau acesti credinciosi In trecut, Inainte de a fi adusi la viata. Si noi care azi ne bucuram Intradevar de Inviere spirituala, putem spune orcui cum am fost si cum suntem azi.în greşelile voastre şi în firea voastră pămîntească.Greseli facem si acum. Dece? Pentruca traim In aceasta fire pamanteasca care detine In structura ei germenul pacatului. Dar nu este scuzabil apsolut deloc. Ap,Pavel care el Insusi expiermenta acest comportament al firi vechi spune; 1 Corinteni 9;27. Ci mă port aspru cu trupul meu, şi-l ţin în stăpînire, …...Ca sa te porti aspru cu tine Insuti este o virtute  pe care o au numai cei care privesc partasia cu Domnul Isus ca ceva scump.Apoi, Pavel mai spune ca; Romani 6;12. Deci, păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor, şi să nu mai ascultaţi de poftele lui.Aceasta Fire Pamanteasca nu ne va lasa linistiti pana ce nu o vom lepada, Sau cum spne tot Pavel de desbracarea ei pe care o numeste Cortul acesta.

       Aduce Apostolul In atentie inima.netăiată împrejur, Da, nu se poate taia Inprejur aceasta fire pacatoasa. Taierea Inprejur are deaface cu Inima. Sau as aduce In atentie ce spune Ezechel 11; 19. Le voi da o altă inimă, şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră, şi le voi da o inimă de carne, Cui le va da Dumnezeu o inima noua si un Duh nou? Indraznesc sa spun ca;Ezechel vedea anticipat lucrarea de mantuire pe care Dumnezeu o avea stabilita din vesnicie In Fiul Sau.Cu alte cuvinte, Ezechel face o prorocie.Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, Dece nu va fi spus Apostolul In felul acesta;Nea adus la viata?Daca spunea asa, atunci ar fi Incadrat pe toti care se aduna la un loc. Personal Inteleg ca este o diferenta pe care Duhul lui Dumnezeu a vrut sa o stabileasca anume;Va adus pe voi care Intradevar ati fost nascuti din nou nu toata gramada de adunatura.Iata deci, cum Dumnezeu a intervenit la inima unora pe care ia adus la viaţă.

       Sunt unii daca nu chiar cei mai multi care fregventeaza Adunarile oricare vor fi aceste Adunari care; Sustin ca; ei au venit la Hristos care este sursa de viata.Cuvantul spune altfel;Dumnezeu aduce la viata. Cu alte cuvinte, El directeaza sufletul pe care Il are Invedere sa-l Invieze din moarte spirituala. Avea sa spuna Mantuitorul aceste cuvinte;Ioan 6;44.Nimeni nu vine la Mine daca nu-l atrage Tatal. Cand au fost adusi la viata toti acestia? Citim ca primadata a fost o hotarare a lui Dumnezeu de a sterge Intreg Cazierul l-as numi de tot ceia ce era racordat In el. Am spus recent intrun posing ca;  Citim In Cartea Apocalipsa de niste carti care au fost deschise. Ce erau In acele carti? Personal Inteleg ca fiecare carte este cazierul personal al fiecaruia de o viata Intreaga.Iata ce a facut Dumnezeu prima data;după ce ne-a iertat toate greşalele.

       Nu mai vroiam sa dau si versetul urmator 14.Ca deja am scris prea mult. Dar acest veset face dovada celor spuse. Adica;A şters zapisul. Acest termen Zapis este pe undeva de origina turca.L-am Inlocuit cu acest termen juridic Cazier.Ca In definitiv ce este relatia omului vinovat cu Dumnezeu decat un proces de judecata.Nici unul din noi nu am avut acest Cazier alb imaculat. Daca ar fi fost asa, atunci nu era nevoie de stergere. Dar Intrucat Cuvantul ne arata ca; Romani 3;23. Căci toţi au păcătuit, şi sînt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.Asa dar, nu e unul care ar putea sa spuna ca el nu a avut scris nimic In acest Cazier.Cu alte cuvinte, nu are ce sa i se stearga. Cate-va ganduri care ne arata prin acest verset ca; Dumnezeu este singurul care Initiaza aducerea la viata din moarte spirituala. Intrun cuvant mantuirea Impacarea cu Dumnezeu, prin Fiul Sau.Doresc sincer din nou sa Impartasesc aceste ganduri cu Fratiii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: