joi, 21 martie 2019

Isaia 44;3. Căci voi turna ape peste pămîntul însetat ...................

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Isaia 44;3. Căci voi turna ape peste pămîntul însetat şi rîuri pe pămîntul uscat; voi turna Duhul Meu peste sămînţa ta, şi binecuvîntarea Mea peste odraslele tale,

      Din nou avem un verset din Vechiul Testament care ne vorbeste de Pamant. Sigur, ca aici este In prima instanta vorba de pamantul lui Israel. Dar Intrucat Scriptura face o asemanare Intre pamant cu Inima, vom Incerca sa vedem ce putem desprinde din acest verset. Negresit cu lumina pe care o primim de sus prin Duhul Sfant.Cei mai multi dintre noi daca nu chiar toti cunosc ca; Israel ca tara este asezat In Orientul mijlociu sau Middle East.Prin partile acelea apa este scumpa si trebuie consumata cu grija. Acum este ceva diferit de cum era pe vremea cand Prorocul Isaia scrie acest verset.Seceta mare a fost mai In toate timpurile prin aceste locuri.Scriptura ne arata ca; Deseori Israel avea razboaie din pricina apei.Iata numai un loc care ne arata de acesta apa pentru care Israel trebui sa  o pazeasca de dusmanii din prejur.Geneza 26;18. Isaac a săpat din nou fîntînile de apă, pe cari le săpaseră robii tatălui său Avraam, şi pe cari le astupaseră Filistenii, după moartea lui Avraam; şi le-a pus iarăş aceleaşi nume, pe cari le pusese tatăl său.

      Am facut o introducere sumara cu privire la Pamant uscat si apa care aduce viata din nou la acest pamant.Dar dorinta mea este sa ne uitam sa vedem asa cum am mentionat mai sus sa vedem, sa ne uitam la Inima=Pamant.Sigur ca este vorba de Intelegere spirituala.Chiar daca ma repet si poate unora nu le place cand aduc In atentie Pe Israel ca find asemanat cu Biserica anticipata.Cand avea sa vina Domnul Isus si sa spuna;Matei 16;18.In Scriptura stim ca; Apa este asemanata cu Cuvantul scris al lui Dumnezeu. Iata ce are Domnul Isus de spus In privinta apei. Sigur ca vom privi spiritual aceste cuvinte aleMantuitorului.Ioan 7; 38. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge rîuri de apă vie, cum zice Scriptura.“Este vorba de apa vie care  potrivit cu Cuvantul se gaseste doar In Domnul Isus.Mai avem un loc care ne relateaza tot de aceasta apa vie.Ioan 4; 10. - Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu, şi Cine este Cel ce-ţi zice: «Dă-Mi să beau!» tu singură ai fi cerut să bei, şi El ţi-ar fi dat apă vie.“Am pus apa ca sursa de viata. Fie la modul literal sau spiritual.

      Acum sa vedem pamantul care am spus este asemanat cu Inima.Daca In Israel era seceta si pamantul avea nevoie de apa, cu mult mai mult Inteleg eu personal ca; Inima are nevoie de aceasta apa vie care nu o poate da decat Domnul Isus.Inima fara Domnul Isus este uscata ca si pamantul din tinutul acela. Căci voi turna ape peste pămîntul însetat.Cine este Cel ce poate turna apa Indiferent ca este pamant sau Inima? Intelegem ca numai Dumnezeu.Se ridica acum o Intrebare pe care fiecare ar trebui sa si-o puna cu seriozitate anume; Este Inima noastra Insetata dupa aceasta apa vie care este Cuvantul lui Dumnezeu?La modul literal cand Iti este sete nu este necesar sa te Indemne cineva sa bei apa.Dar iata ca se obisnuieste prin Adunari, Biserici sa se cheme pe unul sau altul sa vina la Hristos.Este un mod complect gresit de a actiona In felul acesta.Cand Dumnezeu misca Inima unui suflet pune In Inima sete dupa Cuvantul care poate sa-i dea apa vie.

      Am spus de miscarea Inimi si am sa dau un loc din Cuvant unde vom vedea Interventia lui Dumnezeu la o Inima Insetata.Fapte 16;14. Una din ele, numită Lidia, vînzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu, şi asculta. Domnul i-a deschis inima, ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel.Iata deci, ca singurul care lucreaza la inima omului este Dumnezeu. Spuneam cu alta ocazie ca; Din toate femeile acelea la rau numai lui Lidia Dumnezeu i-a pus sete In inima si i-a miscat Inima.Daca Dumnezeu a facut aceasta promisiune lui Israel, cu mult mai mult v-a Implini aceasta promisiune In inima celor In care a pus Dumnezeu sete.Iata ca cei care primesc aceasta sete dela Dumnezeuvor Inseta In continuare dupa Neprihanire. La modul literal nu Iti este sete numai odata si dupa ce ai baut nu vei mai avea nevoie de apa.

      Setea apare continu In viata.Tot asa este si spiritual. Bem si iara Insetam dupa cuvantul vieti.Apoi, iarasi bem ca sa ne tina In neprihanire.Matei 5;6. Ferice de cei flămînzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi! Avem In acest verset promisiunea ca inima acestor Insetati va fi saturata.Ca sa Insetezi dupa neprihanire este necesar mai Intai sa ai o partasie cu Domnul Isus Izvorul apelor vi. voi turna Duhul Meu peste sămînţa ta,Inteleg ca Ii va faci roditori, nevestelelor nu vor fi sterpe. In Israel era o mare rusine daca nu aveai copii si In deosebi fii.Iata un loc din Cuvant care ne arata dorinta unei femei de a avea copii si ea Ii cere lui Dumnezeu Insistent.Geneza 30;1. Cînd a văzut Rahela că nu face copii lui Iacov, a pismuit pe soru-sa, şi a zis lui Iacov: „Dă-mi copii, ori mor!“Ce zic femeile din ziua de azi care se numesc crestine despre copii si carora le-a Intrerupt viata? Dumnezeu stie toate si le pune In Crtea fiecarui cum citim In Apocalipsa;20;12……..Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.

       Asa dar, Intreaga viata este racordata Incartea fiecaruia In parte.Azi asa zisele femei crestine Ii dicteaza lui Dumnezeu cati copii sa aiba. Adica, este la latitudinea lor cati copii fac. Uite ca Israelitele nu ne arata Cuvantul ca le curma viata din pantece.Oricum, Dumnezeu vroia ca acest Popor Israelit sa se Inmulteascca si varsa samanta de Imultire peste aceste femei.Apoi, cei nascuti spune Cuvantul ca erau binecuvantati. şi binecuvîntarea Mea peste odraslele tale,Avem scris In Cuvant ca; Copii sunt o binecuvantare dela Domnul.Iata unde citim asa;Psalmul 127;3. Iată, fiii sînt o moştenire dela Domnul,rodul pîntecelui este o răsplată dată de El.Sa nu fiu Inteles gresit, Cunosc cazuri care au facut multi copii dar au iesit niste pagube nu binecuvantari. Aici Intervine responsabilitatea Tatalui, a Mamei, de felul cum Ii Indruma In viata pe acesti copii pentru a fi binecuvantari cum spune Cuvantul.Daca se ocupa de ei sa Il cunoasca pe Domnul Isus personal din frageta copilarie, din pruncie.

       Ap, Pavel Ii spune tanarului Timotei aceste cuvinte; 2 Timotei 3;15. din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, cari pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mîntuire, prin credinţa în Hristos Isus.Iata timpul cand cel nascut trebuie sa fie Invatat din Scriptura.Din pruncie.As aduce In atentie chiar daca nu place celor mai multi. Religia, femeile religioase si nu numai ele si Sotiii religioai nu au nimic de aface cu Domnul Hristos. Cei care au o nastere din nou autentica de Dumnezeu se vor ocupa ca acesti copii ai lor sa fie Intradevar o binecuvantare dela Domnul. Nu vom vedea la acesti religiosi aceasta preocupare de a Invata copiii din pruncie despre Domnul Hristos. Pentru unii timpul s-a scurs si acum la apogeul vieti lor culeg roadele neglijari Cuvantului lui Dumnezeu.Cate-va ganduri desprinse din acest verset care ni se potrivesc si noua. Cu privire la o inima=pamant uscat la apa Chvantului lui Dumnezeu care Invioreaza, Apoi, samanta de nastere de copii, binecuvantarile care vin din partea luiDumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: