miercuri, 13 martie 2019

1 Ioan 2:5. Dar cine păzeşte Cuvîntul Lui, .......

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Ioan 2:5. Dar cine păzeşte Cuvîntul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvîrşită; prin aceasta ştim că sîntem în El.

         Cu ceva timp In urma am avut o discutie cu unul care se cheama frate. Nu eu fac calificarea unuia sau altuia daca este frate sau nu. Ci Insasi viata lui de felul cum si-o traieste Il califica sau, Il descalifica de a se chema frate.Dar am mai spus cu alta ocazie ca; Domnul Isus ne-a lasat un reper la care bine este sa luam seama. Dece? Pentru a face dinstinctie Intre cei ai Domnului Hristos.Persoana respectiva mi-a spus aceste cuvinte;Sa ramanem In El adica, In Domnul Hristos.Ei bine asa citim In Cuvant;Ioan 15;7. Dacă rămîneţi în Mine, şi dacă rămîn în voi cuvintele Mele, …….Iata conditia de baza de a sustine ca esti In Domnul Hristos; Sa ramana In mine Cuvintele Lui.Si am sa dau numai cate-va din cuvintele Mantuitorului.Citim ca;Pentru a fi In El trebuie mai Intai ca Dumnezeu sa te fi dus la Fiul Sau.Ioan 6;44.Apoi dupa ce ai ajuns la Domnul Isus care spuneam cu alta ocazie ca este sursa de viata;Ioan 1; 4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.

      Sigur, ca Intelegem a caror oameni era lumina aceasta din Domnul Hristos. A acelora pe care Dumnezeeu Ii atragea la Fiul.Alt loc care ne arata cuvintele Domnului Hristos este si acesta;Ioan 6; 37. Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară:Si un alt loc este acesta;Ioan 14;19……….. pentrucă Eu trăiesc, şi voi veţi trăi.Mai sunt multe altele In Cuvant.Fratii si Surorile le pot cauta.Iata cum Incepe acest Verset;Dar cine păzeşte Cuvîntul Lui,Ap, Ioan stia ca si atunci printre ei erau unii care puneau la Indoiala Cuvantul lui Dumnezeu.Fie partial sau chiar total. Spun asta ca am avut ocazia sa aud printre cei care se numesc crestin ca puneau partial la Indoiala. Dar si peste veacuri omul nu numai ca nu a putut Intelege Cuvantul lui Dumnezeu dar la si torsionat dupa buna placere a lor. Au fost In decuesul istoriei crestine teologi care sau crezut stapani pe ei In ceia ce Inteleg. Si deaici uite s-a ajuns la atatea confesiuni.

        Apostolul face o precizare.Dar cine păzeşte Cuvîntul Lui,Cum adica ar fi sa pazesti Cuvantul Lui? Personal Inteleg sa nu te departezi de ce este scris. Am mai spus cum i-a raspuns Domnul Isus lui satan cand Il ispitea;Este scris.Bine, dar sunt unii care i-au ce este scris dar fara sa armonizeze versetul respectiv cu altele pe acelasi subiect. Spuneam alta data de un subiect greu de Inteles de cei mai multi anume;Mantuirea lui Dumnezeu cui o da El ca dar.Dece e dar? Pentruca asa cum nu faci nimic cand primesti un dar tot asa nici contributie nu ai la acest dar dela Dumnezeu Mantuirea.Apoi, un alt subiect este alegerea din vesnicie a celor carora Dumnezeu are In vedere sa le dea acest dar al Mantuiri.Ei bine, acestia sunt cei care pazesc Cuvantul lui Dumnezeu ne alterat.Uite ce In teleg prin acest cuvand ;Dar cine.. nu sunt multi din cei ce se numesc crestin care sunt interesati sa pazeasca Cuvantul lui Dumnezeu.Acesta este si motivul de Ap, Ioan a cuprins aceste cuvinte.

        Apoi, Ap, Ioan complecteaza spunand ca ;In acela care pazeste Cuvantul Lui; în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvîrşită; Iata cum se poate ajunge la desavarsirea dragostei lui Dumnezeu.Cand ai ajuns la acest standar Il numesc. Atunci faci dovada prin viata pe care o traiesti ca ai fost nascut din nou. Dece pazesti Cuvantul? Pentruca Il iubesti si din el, din acest Cuvant, Iti tragi sursa de energie spirituala.Nu avem sa vedem dragostea lui Dumnezeu si mai ales desavarsita In unul care pune la Indoiala ce este scris In acest Cuvant, chiar si partial.Apoi, trebuie sa stim ca; Dumnezeu nu toarna dragostea Lui Intrun vas murdar. Iata cum citim In; Romani 5;5……...pentrucă dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfînt, care ne-a fost dat.Spuneam alta data cand am scris cate-va ganduri din acest verset din Romani ca; Dumnezeu nu a picurat Dragostea Lui ci a turnat-o din belsug. Acesta este si motivul de este desavarsita. Ca nu mai trebuie adaogat la aceasta dragoste a lui Dumnezeu.

        Si iata raspunsu la pretentiile unora de a ramanea In El.Se vede In viata mea aceasta dragoste turnata? Atunci este usor de Inteles ca sunt In El. Dar cine păzeşte Cuvîntul Lui,Personal, cat Inteleg din Cuvantul armonizat sunt numai cei ce sunt nascti din nou cei care pazesc Cuvantul Lui. Dece spun asa? Pentru ca sunt doua motive care Il motiveaza pe Copilul lui Dumnezeu sa pazeasca Cuvantul Lui.1) Pentruca asa cum citim In;Ioan 1;14. Şi Cuvîntul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. - Deci, acesti nascuti din nou au de aface direct cu Domnul Isus.Apoi, 2) Cuvantul este hrana care ne Intretine viata cea noua din Dumnezeu.Iata fara niciun dubiu nu vor fi alti care se vor preocupa sa pazeasca Cuvantul scris al lui Dumnezeu. în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvîrşită; Si dragostea lui Dumnezeu nu o vei gasi decat la cei ce sunt ai Lui.Spuneam alta data ca; Oricat as Incerca sa I-mi arat dragoste fata de copilul vecinului nu o voi putea face cum o fac fata de copilul meu. Uite ca si Dumnezeu Isi arat dragostea lui desavarsita In copiii pe care i-a nascut din nou.prin aceasta ştim că sîntem în El.

        Nu este niciun dubiu, Indoiala In cel care este nascut din nou ca; Dumnezeu Isi arata dragostea Lui fata de cel pe care la nascut.Acest Copil este convins de Insusi viata noua pe care o traieste In ascultare de acest Cuvant scris al lui Dumnezeu. Poate sa-i spuna unul si altul ca va pierde Mantuirea cum se vehiculeaza prin adunari. El, cel nascut din nou stie, este convins ca; Viata care pulseaza In el este din Dumnezeu. Si ca aceasta viata nu a avut-o Inainte de a interveni Dumnezeu.Ap, Ioan spune de a fi In El.Aduce o garantie deplina pentru cei care realizeaza ca au fost schimbati dintrun om mort spiritual Intr-o fiinta noua vie.In El nu este moarte. In El, In Domnul Isus, traiesc doar cei vii.Poate m-am repetat dar este necesar sa luam seama la ceia ce Inseamna sa fi In El.Si sa  poti realiza daca dragostea lui Dumnezeu a ajuns sa fie desavarsita In noi care spunem ca suntem In El.Cate-va ganduri pe care le consider ca sunt necesare de a ne analiza daca suntem In El. Ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni sinceri si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: