luni, 17 martie 2014

1 Corinteni 9 -3,Nu sînt eu slobod? Nu sînt eu apostol?

1 Corinteni 9 -3,Nu sînt eu slobod? Nu sînt eu apostol? N'am văzut eu pe Isus, Domnul nostru? Nu sînteţi voi lucrul meu în Domnul?


         Avem cu totii ce invata si din aceste doua versete.Defapt, ca din intreaga Scriptura.Copiiilor lui Dumnezeu, nu le este greu sa se hraneasca cu tot ce citeste din Cuvintul lui Dumnezeu.In Cuvint gasesti si hrana mai slaba din punct de vedere al digerari, pentru cei mai de curind mintuiti. Cu alte cuvinte sunt copilasi in a intelege din Cuvint. Dar sunt si Maturi care au ajuns prin harul lui Dumnezeu sa digere si hrana destul de tare. Dumnezeu a lasat ca hrana pentru fiecare in parte, dela copil pina la adult.


         Pe vremea Apostolului erau intre cei ce se adunau la olalta evrei si dintre neamuri.Sigur ca era foarte greu ca ei sa se acomodeze impreuna. Dece? pentruca veneau dintrun mod de viata, de a trai diferit. Era si cultura care creia deseori frictiuni intre ei.Ap, Pavel sesizase ca erau probleme intre cei din Corint. Una din problema era mincarea, libertatea unuia de a minca si a altuia de a se retine dela anumite feluri de mincaruri.Ap, Pavel care stia destul de bine cum stau lucrurile pentru cel mintuit ,le aduce in atentie slobozenia(libertatea lui) de a actiona potrivit cu cunostinta si cugetul lui.Si intreaba retoric,Nu sînt eu slobod? Negresit ca era slobod in Domnul Hritos.


          Dar nu putea face din aceasta libertate un prileji de discutie intre frati.In ep, catre Filipeni el spune unor credinciosi aceste cuvinte,Filipeni 3 -16 Dar în lucrurile în cari am ajuns de aceeaş părere, să umblăm la fel. Nu mincarea sau bautura sau mai stiu eu ce nepotriviri in gindire trebuia sa ii preocupe pe cei ce se string la olalta. Ci o viata traita spre slava lui Dumnezeu , in care cei din jurul lor sa slaveasca numele sfint al Domnului Hristos.Azi, sunt prin adunari, altfel de divirgente intre cei ce se aduna la olalta.Unii spun ca mintuirea se pierde si fac din asta discordie printre frati.


         Altii sustin ca mintuirea nu se pierde.Si iata ca aduc tulburare in Adunare si sufletele sincere care vin sa se bucure de prezenta Domnului Hritos,pleaca acasa tulburati, nu inviorati. Am stat de vorba cu unul dintre acestia care sustin ca se pierde.I-am spus, Dac crezi ca o poti pierde, traieste-ti viata in asa fel sa nu o pierzi.Cel care este convins ca nu o poate pierde am zis, da slava lui Dumnezeu ca , Domnul Isus este “urzitorul unei mintuiri vesnice”Oricum, vedem in acest verset ca, Pavel is apara apostolia lui la care a fost chemat de insusi Domnul Isus.


         Erau unii care contestau apostolia Apostolui.Dar azi, sunt printre credinciosi care nu au nici pe departe o chemare sa se ocupe de Turma.Daca pe vremea Ap, Pavel erau unii care se ridicau inpotriva lui si fara temei Biblic, azi nu se gasesc credinciosi care sa le dovedeasca celor care nu corespund cu aceata pozitie de a se ocupa de Adunare. Acestia nu se califica. Ap, Pavel dovedise cu viata lui ca, a fost chemat de Domnul Isus si
are o lucrare de infaptuit printre oameni si printre frati.


         Am un mare dubiu daca cei care se cred ca sunt chemati de Domnul au acest mandat sfint.Domnul Isus ne lasa reper cum sa ii cunoastem pe acestia. Dupa roadele lor.Intreb eu, ce roade ai in familia ta.Ap, pavel nu avea o familie propie, dar se ocupa de cei pe care ii nastea spiritual. N'am văzut eu pe Isus, Domnul nostru? Dumnezeu ia dat harul sa poata sa vada pe Domnul Isus. Ca sa il fi vazut in viata ta pe acest Mintuitor slavit, mai intii trebuie ca Tatal sa te fi directat la Fiul Sau.Cind viata ti-a fost transformata si esti un alt om de cum ai fost, faci dovada ca l-ai vazut pe Domnul Hritos care a lucrat in fiinta ta.


         Altminteri esti unul care te-ai pripasit printre cei care au fost adusi la viata de Domnul Isus.Si nu e mare mirarea ca ai fost minat de interese meschine.Odata ce ai avut aceasta expierenta de a vedea lucrarea Mintuitorului in fiinta ta, nu te mai deslipesti de El.Iata cu ce se putea Pavel lauda as zice, inaintea celor care il contestau. Nu sînteţi voi lucrul meu în Domnul? Dumnezeu il folosea in lucrarea Lui.Era unul care nu-i trebuia nimic , ci numai sa stie ca cei carora le vestise intreg Adevarul traiesc frumos spre slava lui Dumnezeu.Un alt verset care as vrea sa il aduc inainte este acesta7.In care as dori sa vedem ceva cre in zilele noastre nu se mai respecta. Cei mai multi au introdus PRINCIPI in Casa lui Dumnezeu.


7 Cine merge la război pe cheltuiala sa? Cine sădeşte o vie, şi nu mănîncă din rodul ei? Cine paşte o turmă, şi nu mănîncă din laptele turmei?


         Apostolul considera lucrarea la care a fost chemat ca si un razboi. Razboi? da, razboi inpotriva fortelor intunericului, de unde Dumnezeu vrea sa smulga suflete sa le mintuiasca.Cine merge la război pe cheltuiala sa? Este foarte adevarat ca, nu soldatul se preocupa de uniforma si de intretinera lui pe timpul cit este la oaste(armata) Este cel care la chemat.Dumnezeu echipeaza pe cel pe care il cheama cu intreaga armatura.Armatura care se gaseste in Cuvintul Lui scris.


         Am avut ocazia sa vad foarte multi care spuneau ei ca vestesc Cuvintul si ca au o chemare.Dar vai, ce slabi erau in cunoasterea Cuvintului.Ma intreb, daca ai fost chemat in lucrare, nu te echipeaza Dumnezeu cu cunostinta din Cuvintul Lui?El nu lasa ca lucratori Lui sa fie vulnerabili la atacurile celui rau.Pavel traia si el din ce stringeau fratii sa ii dea. El nu a iesti la pensie si inca cu una destul de mare.Nu, el spune in Filipeni 4- 12 Ştiu să trăiesc smerit, şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m'am deprins să fiu sătul şi flămînd, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă. Nu se gindea sa iasa la pensie de pe urma Evangeliei.Asa cum o fac cei mi multi azi.El era in asteptarea Mintuitorului. Si sa primeasca cununa de slava.


         Ce zic cei de azi care se asteapta sa aiba o pensie destul de substantiala de pe urma evangeliei? sunt convins ca ignora cu desavirsire Cuvintul.Ap, Pavel enumara cite-va lucruri aici.Indreptatindu-se prin acestea ca are dreptul sa manince ca si vierul din via lui, ca si ciobanul din laptele turmei. Sunt astazi multi din cei ce zic ca vestesc Cuvintul, care nu numai ca maninca , dar traiesc o viata as zice chiar de huzur.Vacante prin locuri exotice si cite si mai cite care nu au deaface cu nimic cu lucrarea la care” au fost chemati”.As incheia cu aceste cuvinte, Lucrezi pentru Dumnezeu? nu-ti insusi bani ca sa duci o viata destul de confortabila.


         Vrei sa ai o astfel de viata confortabila? tinete de un serviciu(job) Cei care sunt chemati de Dumnezeu in via Lui, nu vor avea o astfel de viata de huzur. Dece? pentruca Dumnezeu nu s-a angajat in Cuvintul lui sa asigure asa ceva. Citim ca, prea iubitilor Lui le da piinea ca prin vis. Sa ne fie Ap, Pavel o pilda de felul cum sa traim spre slava lui Dumnezeu, in asteptarea intilniri cu Domnul Isus.


John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: