luni, 31 martie 2014

Psalmul 34-9, Temeţi-vă de Domnul, voi, sfinţii Lui,

Cascada.jpg


Psalmul 34-9, Temeţi-vă de Domnul, voi, sfinţii Lui, caci de nimic nu duc lipsa cei ce se tem de El!


         Am stat de vorba cu o cedincioasa,in urma unor cutremure care au avut loc aici in California, si mi-a zis ca ii este frica.Este ceva natural sa ai acest sentiment de frca, teama. Dece e natural?traim in acest trup de carne si avem in noi acest sentiment  al frici care s-a trasmis dela stramoasul nostru Adam.A avut el acest sentiment de frica in fiinta lui? negresit ca da.Dupa ce a pacatuit si a fost chemat de Dumnezeu, el se ascunsese de fata lui Dumnezeu. Era constient ca pacatui-se nu ascultase de Dumnezeu.Copiii au si ei un sentiment de frica din moment ce nu asculta de parinti, ei stiu ca urmeaza disciplina.Se naste o intrebare, “trebuie cel nascut din nou sa aibe frca? Unii poate ar spune ca da.


          Dar sa vedem ce are Scriptura de spus cu privire le frica si daca trebuie sa se manifete si in cei care asteapta sa se intilneasca cu Domnul isus.I-am spus persoanei respectiva ca,  Scriptura ne arata de cine sa ne fie frica. Si nu am gasit decit de Dumnezeu.Temeţi-vă de Domnul,Psalmistul aduce in atentie aceste cuvinte.Iata deci ca frica sau teama noastra, ar trebui sa se manifeste atunci cind nu traim o viata spre slava lui Dumnezeu. el este Tatal celor rascumparati si prin neascultare, Dumnezeu trece la disciplina sa nu zic la pedeapsa.In general avem tendinta sa ne temem de oameni.Cel nascut din nou nu trebuie sa fie stapinit de acest sentiment al frici fata de om, oricare ar fi el.


         Daca Apostolii ar fi fost supt aceasta teroare a frici de oameni, sau a unor evenimente , fie ele si naturale,Evangelia nu ar mai fi ajuns pina in zilele noastre.sfinţii Lui, cum sunt numiti cei rascumparati ai Domnului Hristos,Au dat dovada dealungul istoriei umane ca au fost ne infricati. Toti cunoastem cit au suferit credinciosi , in diferite perioade ale istoriei crestine.Chiar si azi sunt locuri unde copiii lui Dumnezeu mai bine vor sa sufere dcit sa compromita numele Domnul Isus.Dar alti nu sufera si totusi compromit numele sfint al Mintuitorului.Cum? Prin razmerita, ne intelegeri, ambitii in Adunare.Daca unii dintre cei rascumparati se tem sa nu  al compromita acest nume sfint al Domnului Hristos, o fac altii fara temei.Acestia vor fi disciplinati.Cei ce produc in Adunare , intre frati stfel de stari nu se incadreaza in sfinţii Lui.
         
          Uite ca in aceste cuvinte se arata cine trebuie sa se teama de Domnul.voi, sfinţii Lui.Dumnezeu ii considerea pe copii Lui sfinti.Prin ce sunt ei considerati sfinti? Prin Domnul isus. El vede pe cei rascumparati prin Domnul isus.Oricare am fi noi, care ne socotim Copii ai Lui, intrun fel sau altul gresim in viata de toate zilele.Acesta e si motivul de  Domnul Hristos este Mijlocitor la Tatal in cer. caci de nimic nu duc lipsa cei ce se tem de El! Iata o garantie pe care Cuvintul o da aici celor ce se tem de Dumnezeu.Ei nu duc lipsa de ocrotirea lui, de protectia Lui.Cind vedem si expresia,de nimic, Trebuie inteles in contestul intregi vieti de copil al lui Dumnezeu. Am spus ceva mai sus de disciplina pe care Tatal nostru o aplica copiilor Lui.Cind suntem ne ascultataori, Tatal nostru ne poate trece prin lipsuri ca un mod al Lui de a ne disciplina.Si ce buna este disciplina aplicata de El, la vremea cind El, considera.


Romani 8-15,Şi voi n'aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: ,,Ava! adică: Tată!


         Apostolul le spune unor credinciosi ca nu mai sunt robi al acestui sentiment al frici,temeri.Nu ati primit acest duh al robie. Cu alte cuvinte voi ati primit Duhul lui Dumnezeu care este Tatal vostru.Deaceia va face sa strigati de bucurie ca nu mai sunteti robi.Ca copii ai Lui daca traim frumos potrivit cu invatatura Cuvintului lui pe care ni-la dat, nu este motiv sa ne ingrjoram cind el aplica disciplina.O face ca un Tata care is iubeste copii pe care i-a nascut.Si ii vrea curati deplin.


Proverbe9 10,Începutul înţelepciunii este frica de Domnul; ...
          Si in Proverbe Vedem ca, frica de Domnul este rezultatul inceputului intelepciuni.Un credincios care are frica de Domnul va fi intelept.Nu numai in relatiile lui cu cei de afara. dar si cu cei din Casa lui Dumnezeu.As incheia cu acest verset din Cartea Apocalipsei.


Apocalipsa 21-8,Dar cît despre fricoşi,


         Sigur ca in acest verset nu se incadreaza celui nascut din nou. Vedem in continuarea lui mai multe stari care desparte pe om de Dumnezeu.Rezultatul este iazul de foc si cu pucioasa.Intelegem ca, Copilul lui Dumnezeu nu a primit un duh de frica.Si ca singura temere care ar trebui sa il cuprinda atunci cind nu traieste o viata spre slava lui Dumnezeu. Dece? Pentruca daca esti copil al Lui, El nu va intirzia sa treaca la disciplinarea ta.Bine e ca relatia noastra sa faca dova ca il iubim pe Tatal nostru si nu dam ocazia ca El sa ne aplice disciplina. Dumnezeu sa ne ajute sa intelegem ca , omul oricare ar fi el, nu ne poate face nimic. Suntem supt protectia lui Dumnezeu.


John Balarie,
Los Angeles California

Niciun comentariu: