vineri, 7 martie 2014

Psalmul 14-2 Domnul Se uită dela înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor....








Psalmul 14-2 Domnul Se uită dela înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor, să vadă de este vreunul care să aibă pricepere, şi care să caute pe Dumnezeu.

Psalmul 53-2 Dumnezeu Se uită dela înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor, ca să vadă dacă este cineva care să fie priceput, şi să caute pe Dumnezeu.

         Amindoua versete arata aceiasi preocupare as numi-o a lui Dumnezeu. Este putin diferit dar are aceiasi inteles.Se uită dela înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor, Domnul este interesat de fiinta umana pe care a facut-o. Nu-i este indiferent de cum traieste si felul cum gindeste.Da, acolo e scaunul Lui de domnie. Cuvintul nu face nici-o diferenta intre fii oamenilor. Si totusi odata cu venirea Domnului Hristos, apare o ceata diferita. Si ei la rindul lor fac parte din -Fii oamenilor-Dar mai au si un alt statul inaintea lui Dumnezeu acela de copii ai Lui.

         Prin nasterea din nou acestia care au avut parte de ea se numesc -Copii ai lui Dumnezeu- Iata ce citim in evangelia dupa Ioan cap, 1-12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celorce cred în Numele Lui, le -a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; Daca Dumnezeu, este interesat de oameni care nu sunt copii ai Lui, cu atit mai mult El se intereseaza de Copiii Lui. Dece? sa vada cum traiesc si daca il cinstesc printre semenii lor pe El ca Tata.Deseori cei ce pretind ca sunt ai Lui scap din vedere ca, Dumnezeu sta si se uita la felul lor de viata, comportamentul, care il afiseaza aici pe pamint cit traiesc in trup.El ca Tata priveste si este interesat de cum le merge acestor Copii ai Lui.

         Nu-I este indiferent cind unul s-au altul trece prin situatii deosebite, s-au sunt in lipsa.Daca totusi El ingaduie astfel de situatii la Copiii Lui, asta e ca vrea sa-i disciplineze, sa-i invete ceva care sa le fie de folos acum si mai tirziu in viata.Dar daca asa stau lucrurile cu Copii Lui nu tot asa stau cu cei neleguiti. Folosesc acest cuvint pentruca Scriptura pe cei care nu il au pe Domnul Isus ca Mintuitor ii cheama neleguiti.Adica pacatosi.Acestia sunt despartiti de Dumnezeu.Fiind despartiti sunt morti spirituali. să vadă de este vreunul care să aibă pricepere, Iata dece se uita Dumnezeu peste fii oamenilor.Nu stie El ca nu gasesti printre ei nici unul macar?Da, stie.Atunci dece se mai uita ar fi intrebarea pe care oricare dintre noi am putea sa o punem?In general omul oricare ar fi el, intrun sens sa-u altul il cauta pe Dumnezeu in termenul lui.As zice ca, fara a te zmeri nu poti sa afli de Dumnezeu.

         Ei fiind morti spiritual nu au intelegerea ca Dumnezeu este duh. Sunt o gramada de religii care au o perceptie eronata despre Dumnezeul adevarat.Dece se uita El peste fii oamenilor? Iata un raspuns pe care cred ca este in concordanta , in armonie, cu Scriptura. Dumnezeu, are in lume, pe cei pe care ii are in vedere sa-i mintuiasca.Pina cind Dumnezeu nu s-a indurat de noi si noi cei mintuiti eram la fel. Cum adica la fel? fara pricepere.Iata ce citim in ep, lui Pavel catre Romani 3-11 Nu este nici unul care să aibă pricepere. Nu este nici unul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu.
         Deci avem o singura concluziie la care ajungem. Fie ca vrem sa o acceptam s-au nu, asta e realitatea pe care Sfinta Scriptura ne-o arata.Atunci daca asa stau lucrurile, si asa stau, a trebuit sa intervina Dumnezeu si sa trimeata pe Fiul Sau in lume.Dece? pentru ca sa caute si sa mintuiasca ce era pierdut.Acestea sunt cuvintele Mintuitorului spuse de El insusi.şi care să caute pe Dumnezeu. Care dintre pacatosi asa cum am fost si noi odinioara sunt interesati sa caute pe Dumnezeu? Scriptura este destul de clara Nu este nici unul .Se mai gasesc unii care spun ca ei l-au cautat pe Dumnezeu. Dar acestia sunt aroganti si nu stiu ce spun.Apoi, chiar si printre cei care pretind ca sunt mintuiti nu vezi din caracterul Domnului Hriostos.

         Ce rezulta din aceasta atitudine? Ca Dumnezeu nu a lucrat in viata lor sa recunoasca ca, in structura lor veche nu este dorinta de al cauta pe Dumnezeu.Adam din moment ce a pacatuit nu mai vroia sa dea ochii cu Facatorul lui.Pacatul pune un zid de despartire intre Dumnezeu si om.Dar si in vietile celor care fregventeaza adunari se gasesc atitudini,comportamente, care in final duc la pacate,la necinstirea lui Dumnezeu. Acestia nu sunt constienti ca, Dumnezeu Se uită dela înălţimea cerurilor. Cel rascumparat traieste necurmat inaintea lui Dumnezeu.Sa nu ai aceasta cunostinta, inseamna ca nu esti nascut din nou.Dumnezeu sa dea celor care pretind ca sunt Copii ai Lui, intelegerea ca, Dumnezeu nu scapa din vedere pe Copiii Lui.

         Ne miram deseori dece Dumnezeu aplica disciplina printre Copiii Lui.Ah, cit de buna este disciplina Lui, pentru cei care sunt ai Lui.Ea duce la sfintirea  noastra.Daca am fi constienti ca Dumnezeu se uita peste noi, altfel ne-ar fi comportamentul actiunile pe care le luam intr-o situatie s-au alta, in deosebi printr frati care au aceiasi Tata.Ne punem noi intrebarea, daca lezam interesele lui Dumnezeu aici pe pamint? Domnul sa ne dea har sa realizam acest aspect care este necesar in trairea noastra frumos inaintea Lui ca Tata.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: