joi, 13 martie 2014

Isaia 65- 1 Eram gata să răspund celor ce nu întrebau de Mine

Munte Zapada flori



Isaia 65- 1 Eram gata să răspund celor ce nu întrebau de Mine, eram gata să fiu găsit de ceice nu Mă căutau; am zis: ,,Iată-Mă, iată-Mă!`` către un neam, care nu chema Numele Meu.
        Iata Ce fel de Dumnezeu are fiinta umana. Un Dumnezeu care era gata sa se descopere si sa raspunda.Dar cine este interesat sa il caute, sa intrebe de acest Dumnezeu plin de dragoste?Cu toate ca,Eram gata să răspund celor ce nu întrebau de Mine, Dece sa raspunda unora ca acestia care erau dezinteresati?Din pricina dragostei pe care o avea de acesti oameni.Se pune intrebarea, dece nu este omul interesat de Facatorul lui? Este singurul raspuns, “ omului ii place sa fie libertin, sa actioneze dupa capul lui si sa umble pe caile alese de inima lui.Acest Dumnezeu vrea ca omul sa ii fie ascultator, supus, plin de zmerenie.Dece? pentruca nu ii apartine nimic. Tot ce are omul este dat de acest Dumnezeu care il iubeste.Fata de acest popor si-a aratat in nenumarate rinduri dragostea Lui.
        eram gata să fiu găsit de ceice nu Mă căutau; Cum sa poti gasi pe cineva pe care nu il cauti? Nu ai interes, nu cauti persoana care nu te intereseaza.Cred ca Dumnezeu vrea sa spuna, “ii iesea in intimpinare” si ar fi dat peste El omul (poporul)respectiv.Si ca sa fie mult mai convingator Dumnezeu nu a tacut ci,am zis: ,,Iată-Mă, iată-Mă!`.Aceste cuvinte , Le-as pune in felul urmatot, “Sunt aici, Sunt aici nu mai umblati dupa alti dumnezei.Dar catre cine se adreseaza Dumnezeu?  către un neam, care nu chema Numele Meu.Acest neam era Poporul Evreu.Era poporul pe care El l-a ales sa fie al Lui. Cum sa cheme alte popoare numele Lui, daca insusi Poporul pe care El l-a ales nu era interesat de Dumnezeul lor.O alta actiune pe care a luat-o Dumnezeu a fost aceasta, Si-a intins miinile ca sa se impiedice as zice.de ele
2 Mi-am întins mînile toată ziua spre un popor răzvrătit, care umblă pe ocale rea, în voia gîndurilor lui!
         Iata ca acest popor umbla de capul lui si se indeparta de Dumnezeu. Chiar daca El le-a iesit in cale cu bratele intinse.Acest popor era condus de gîndurilor lui! As dori sa fac o paralela  cu noi cei din dispensatiunea Harului.Cu noi lucrurile sunt complect diferit de cum era cu poporul Evreu.Dumnezeu astazi nu mai procedeaza cum proceda in vechime. Scriptura ne arata cite-va aspecte si felul de cum poate un om sa il cunoasca pe Dumnezeu.Odata cu venirea Domnului Hristos,Dumnezeu leaga cunoasterea Lui de intermedierea Fiului Sau.Cu noi cei de azi, Dumnezeu nu mai reproseaza ca sta cu miinile intinse ca cineva sa dea din gresala peste El.Ca sa ajungi sa il cunosti pe Dumnezeu,este un ciclu de corelare intre Tata si Fiu.Ce nu se gasea in vechime in relatia Lui cu acest popor.
         Iata ce citim in privinta aceasta,Ioan 6 44 Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu -l atrage Tatăl, care M'a trimes;...Dumnezeu a vazut ca omul nu poate sa il caute, pentruca este mort spiritual.Cu Poporul Evreu era o relatie paminteasca.Odata cu venirea Domnului Hristos, Dumnezeu a schimbat relatia pe fondul spiritual.Atunci a fost necesar ca Dumnezeu sa intre El in actiune si sa initieze El cautarea omului. L-a gasit pe cel ce vre sa-l mintuiasca, il directeaza catre Fiul Sau.Omul nu poate sa il cunoasca pe Dumnezeu numai daca fiul Lui i-l descopere.Am mai atins cu alta ocazie aceasta relatie intre Dumnezeu su Fiul de a mintui.Domnul Isus este singur care il descopere pe Dumnezeu.Iata cum citim in, Luca 10-22….nici cine este Tatăl, afară de Fiul şi acela căruia vrea Fiul să i -L descopere.``
         Iata deci, ca omul din zilele noastre nu poate si nici nu are cum sa il cunoasca pe Dumnezeu.Dumnezeu il duce pe omul mort spiritual la Fiul Sau. Ca mai apoi, Fiul sa ii dea viata ( In El ere viata si viata era lumina oamenilor)Dupa aceia, sa i-l arate sa il descopere pe Dumnezeu Tatal.Nu stiu citi din cei ce fregventeaza Adunarile, Bisericile inteleg acest mecanism l-as numi de al gasi pe Dumnezeu.Cred ca este usor de inteles ca, Dumnezeu actioneaza diferit de cum actiona in vechime.Si ceva tare interesant sta in aceste cuvinte ale Domnului Hristos, acela căruia vrea Fiul să i -L descopere. La apsurd sa zicem, ca totusi ar fi vreunul care ar incerca sa-L cauta pe Dumnezeu. De data aceasta nu-L v-a putea gasi.A venit Dumnezeu in persoana Fiului Sau sa caute si sa mintuiasca ce era pierdut Este Fiul care este intre om si Dumnezeu.Sa nu scapam din vedere ca, Prima data asa cum am spus mai sus, Dumnezeu il atrage, il duce tiris as zice pina la Fiul Sau. dece?Pentruca in afara de Fiul Sau nu este mintuire, viata.
         Iata dece zic, Nu toti care fregventeaza o Adunare sau o Biserica sunt dintre cei pe care Dumnezeu i-a dus, tirisi (tirisi? da, tirisi ca sunt morti) la Domnul Hristos.Sunt unii care cred ca Imparatia lui Dumnezeu se ia deavalma. Lucrurile nu stau tocmai asa.Deaceia sunt si stari prin Adunari, Biserici greu de imaginat.Lucrarea unde s-a produs Mintuirea aduce cu ea o viata noua. In cine? in cel care a beneficiat de acest dar al lui Dumnezeu.Nu ai sa vezi la nici unul care este nascut din nou,atitudini de a ignora prezenta Domnului Hristos in stringerile la olalta a celor rascumparati ai Lui.Starile de incordare sunt provocate de oameni care nu au nasterea din nou.Si pe acestia ii poti sesiza foarte usor.Comportament lumesc.Cei nascuti din nou is pazasc piciorul cind calca pragul Casei lui Dumnezeu.Si stiti dece?Sa nu aduca jerfa nebunului. Vezi Eclesiastul Cap, 5-1.Intelept ar fi ca sa ne punem intrebarea daca eu am fost dus tiris de Dumnezeu catre Domnul Hristos. Aceasta e o analiza pe care putem sa o facem daca suntem sinceri cu noi insine.Alminteri mergem deavalma fara niciun beneficiu.
Domnul Sa dea un duh de cercetare si har tuturor care se aduna la olalta.
John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: