joi, 20 martie 2014

Cimpie cu lalele si nori pe cer.jpg


Matei 10-37,Cine iubeşte pe tată, ori pe mamă, mai mult decît pe Mine, nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decît pe Mine, nu este vrednic de Mine.

         Cei care cauta sa gaseasca cusur Sfintei Scripturi, se pot poticni si de aceste cuvinte ale Domnului Isus.Ar putea spune ei,Ce vorba este asta, Cine iubeşte pe tată, ori pe mamă,” Oamenii prin natura lor sunt porniti sa judece, sa analizeze lucrurile dupa minte lor si cum mintea omului este corupta, ne dam seama ce fel pot ei judeca.Acestia vor putea spune, “pe cine sa iubesti daca nu pe Tata si Mama care iti sunt parinti?Intrun fel ei au dreptate. Dar Domnul Isus avea in vedere cu totul altceva de cum gindeau ei.Apoi Domnul Isus nu a spus sa nu ne iubim parinti. El a adaogat aceste cuvinte ca sa nu lase confuzie printre cei ce ascultau la vremea aceia,si nici peste cei dealungul vremi care vor citi aceste cuvinte racordate in sfintul Cuvint.

         Iata ce a mai adaogat El,mai mult decît pe Mine, Unii de pe vremea Lui ar fi putut sa spuna, “dar cine esti Tu ca sa te iubim mai mult pe Tine?” Cei ce erau in imediata apropiere a Mintuitorului stiau ei cit de cit cine este Domnul Isus.Intr-o imprejurare Domnul Isus le pune o intrebare ucenicilor Lui, Cine zic oamenii ca sunt Eu? Luca 9-18,Într'o zi, pe cînd Se ruga Isus singur deoparte, avînd cu El pe ucenicii Lui, le -a pus întrebarea următoare: ,,Cine zic oamenii că sînt Eu?`Singurul care a putut sa dea un raspuns potrivit cu realitatea a fost a lui Petru. 20 ,,Hristosul lui Dumnezeu!`` I -a răspuns Petru.Dar nici Petru nu ar fi putut sa dea un astfel de raspuns daca Dumnezeu nu iar fi revelat acest adevar.Acesta era motivul de ce Domnul Isus le-a spus aceste cuvinte.          

         Sa iubesti pe Domnul Isus mai mult decit pe parinti? ,da, mai mult v-a fi raspunsul celui care se bucura de Mintuirea Domnului Isus.Oamenii pot argumenta si aduce tot felul de obiectiuni. Dar pentru cel rascumparat este lucrul cel mai pret.Pe vremea Domnului Isus nu erau atitea lucruri de care oamenii se leaga azi.Dar ce e trist ca si cei care se chem pe ei insusi crestini , iubesc o sumedenie de lucruri pamintesti, mai mult decit pe Domnul Isus.Chiar daca nu o spun cu cuvinte, realitatea se vede destul de clar in vietile lor.Dar Domnul Isus nu s-a oprit numai la parinti, ci a inclus intreaga familie.şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decît pe Mine, nu este vrednic de Mine.In familie am opservad deseori ca unul sau altul din Pariniti au preferinta asupra unui copil sau altu.Nu se referea Domnul Isus sa nu iti iubesti fiul sau fica. Ci El vroia sa spuna ca, inteietate are El.

         Dece El? pentruca asa cum Petru a spus, Ca El este Fiul lui Dumnezeu.Ce greu este sa te deslipesti de ce iubesti . Daca ti la ceva inafara Domnului Isus,devi Rob al acelui lucru pe care il pretuiesti mai mult decit pe El.Am spus cu ceva timp in urma ca poti fi Rob ul unui om, sau a lucrurile materiale de care ti s-a lipit inima.Astfel de persoane care fregventeaza Adunarile si au o astfel de atitudine fata de Domnul Hritos nu au expiermentat o partasie cu Acest Mintuitor slavit.Ce trist este cind citim pilda celor zece fecioare. Acolo citim ca, acestia au mincat la masa cu Domnul Isus, ba unii spun ca au si facut minuni in numele Lui.Cred ca Mintuitorul i-a lasat sa termina cu pretentiile pe care le aveau.

         Pentruca, acesta i-a si fost intentia sa atraga atentia prin aceasta pilda,Si in final ,ca El, are ultimul cuvint a zis, Matey 7-23,“Atunci le voi spune curat: ,,Niciodată nu v'am cunoscut; depărtaţi-vă dela Mine, voi toţi cari lucraţi fărădelege.``Cum adica sa pretinzi ca umbli cu Domnul Isus si sa lucrezi, sau sa traiesti in faradelege? Da in faradelege, pentruca orce pacat este si faradelege ne arata Cuvintul lui Dumnezeu. 1 Ioan 3-4,Oricine face păcat, face şi fărădelege; şi păcatul este fărădelege.   
O razmerita intre frati e pacat.Creiarea unei stari de incordare intre frati e pacat.A actiona supt niste interese meschine, e pacat  si cite altele de acest fel care produc tulburare in Adunare, acolo unde Mintuitorul este prezent.

         Deci iata ca poti pretinde ca esti cu Domnul Isus si sa te trezesti ca esti fara El.Dece? pentruca relatia ta cu El este inegzistenta. Inegzistenta? da,pentruca prin felul cum traiesti si te manifesti printre cei care te inconjoara nu dai dovada ca aparti Domnului Hritos.Si ce e mai trist, e ca, chiar si printre cei ce sunt rascumparati si se aduna la olalta in jurul Domnului Hristos se afla astfel de persoane care traiesc in pacat, faradelege.Acestia vor avea supriza atunci cind vor zice, “ Doamne, Doamne nu am fost noi cu Tine? “ si atunci vor auzi cuvintele Mintuitorului care este Mirele iubit al Miresei, ,,Niciodată nu v'am cunoscut; Iata dece spune Domnul Isus, cine iubeste orce altceva mai mult decit pe El,nu este vrednic de Mine. Poate te iubesti pe tine insuti.Poate iubesti capacitatea ta, sau mai stiu eu ce altceva din viata ta.Ei bine, sa sti ca El iti va spune si tie aceste cuvinte,depărtaţi-vă dela Mine, Dece? pentruca nu te cunosc si ca atare nu esti vrednic de Mine.Cine e sincer cu el insusi pune la inima aceste cuvinte ale Domnului Isus, cind inca nu este prea tirziu.Dumnezeu sa ne ajute sa putem realiza sa vedem in ce stare ne aflam, ce iubim in viata noastra in locul Mintuitorului.

John Balarie
Los Angeles California.

Niciun comentariu: