miercuri, 26 martie 2014



Cimpie cu lalele si nori pe cer.jpg Psalms 15: 1,(Un psalm al lui David.) Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel sfînt?

         Nu am sa spun prea mult din acest verset 1, pentruca am mai spus cite ceva din el si cu o alta ocazie.Psalmistul intreaba si tot el da raspunsul la aceste doua intrebar,Doamne, cine va locui în cortul Tău? In vechime oamenii locuiau in corturi si erau multumiti,Stim ca, Cortul lui Dumnezeu in vechime era locul de intilnire al poporului cu Dumnezeu. Asa ne arata Scriptura in vechiul testament.Pentru cei de azi, cei rascumparati, Cortul are o alta denumire, Domnul Isus o numeste Casa Tatalui. Ioan 14-2, În casa Tatălui Meu sînt multe locaşuri.

         Apoi a doua intrebare este,Cine va locui pe muntele Tău cel sfînt? Intrebarea este, care e muntele cel sfint aratat in Cuvint? Si am sa aduc un loc din cartea Apocalipsei care da raspunsul la amindoua intrebari pe care Psalmistul le pune.Apocalipsa14 Apoi m'am uitat, şi iată că Mielul stătea pe muntele Sionului; Pentru cine a fost Mielul jerfit la Golgota? Negresit pentru cei pe care Dumnezeu ii avea in vedere sa ii mintuiacsa.Apocalipsa 21-3,,Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui,Cine este interesat sa afle cine este poporul lui Dumnezeu, sa citeasca cartea Hoseia.Acolo vedem clar despre ce popor se vorbeste.
         
         Sa trecem la raspunsul pe care il da insusi Psalmitul la intrebarea cine va locui.Si acest raspuns il avem in versetul 2.
2, Cel ce umblã în neprihãnire, cel ce face voia lui Dumnezeu si
spune adevãrul din inimã. Psalmistul aduce in atentie Neprihanirea.Cunoastem din Cuvint ca sunt doua feluri de neprihaniti.Doua feluri? da, doua feluri. Este una care si-o faureste omul si alta care se capata prin credinta. Ei bine, prima nu are nici-o valoare si iata dece,Filipeni3-9,să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi -o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă.

         Acestia care sunt gasiti in El, se bucura de neprihanirea care se capata prin darul credintei.Vezi Efeseni 2-8, Apoi, cei neprihaniti, fac voia lui Dumnezeu.Si caracterul lor este acesta,care a fost si al Domnului Hristos.spun adevãrul din inimã. As dori sa facem o paralela cu noi insine care ne credem ca suntem ai Domnului Hristos.Ap, Pavel spune ca,ă fiu găsit în El, Esti in El?Atunci te incadrezi in cei care vor locui in Cortul (casa) Lui Dumnezeu. Ca sa spui ca esti in El, trebuie sa faci dovada prin viata pe care o traiesti zi de  zi.Si una din dovezi este aceasta,spun adevãrul din inimã. Poti spune adevarul cu gura dar nu se ia in consideratie daca nu e din Inima.Sa fim atenti ca nu-L putem insela pe Dumnezeu care cerceteaza Inima si rarunchi.

          Vai citi mai sunt printre cei care fregventeaza Adunarile care nu spun adevarul din inima.Personal am intilnit din acestia.Si sunt convins ca friecare dintre noi a dat peste astfel de oameni.Sunt trei componente in viata unui copil al lui Dumnezeu care trebuiesc sa domine.Sa se vada in caracterul lui.Atunci stim ca suntem din cei care vor locui impreuna cu Mielul pe Muntele Sionului.In Casa lui Dumnezeu.Aduc si acest verset din vechiul ca sa vedem ca Dumnezeu este acelasi in vechiul dar si in noul tesrament
Zechariah 8:16 Iatã ce trebuie sã faceti: Fiecare sã spunã aproapelui sãu
adevãrul;Daca omul, in deosebi cel care pretinde ca e in Domnul Hristos, are ceva de facut,este sa spuna adevarul.

         Si acum sa vedem in noul mai aproape de noi ce ne spune Ap, Pavel si cum trebuie sa ne comportam unii fata de altii.
Ephesians 4:25 De aceea, lãsati-vã de minciunã: "Fiecare dintre voi sã spunã aproapelui sãu adevãrul", pentru cã suntem mãdulare unii altora.
Erau unii printre ei care inca minteau.Nu in zadar Pavel aduce inainte acest pacat.De aceea, lãsati-vã de minciunã:Si ce numai atunci se mintea? vai, sunt si astazi printre cei ce fregventeaza Adunarile destui care trateaza cu usurinta acest pacat minciuna. Nu vreau sa intru in amanuntit. Fiecare se cunoaste pe el insusi de felul cum actioneaza intr-o situatie sau alta.Sa ai in viata ta minciuna ca motiv de a te scuza, arata ca nu ai fost nascut din nou.

         Am mai spus cu alte ocazii. Nasterea din nou aduce o structura noua sufleteasca."Fiecare dintre voi sã spunã aproapelui sãu adevãrul" Sigur ca daca te ocupi cu minciuna nu poti spune Adevarul.Mai intii trebuie sa parasesti acest pacat si apoi sa se incadreze in fiinta ta gindul ca este necesar sa spui Adevarul in orce situatie fe-ai gasi.Si oricit te-ar costa.Si Ap, Pavel aduce in atentie ceva ce se scapa din vedere de cei mai multi si anume, pentru cã suntem mãdulare unii altora. Vai, Vai, Daca suntem madulare unul altuia,trebuie sa fie si un trup unde aceste madulare sa functioneze.Stim cu totii cel putin cu mintea ca, Trupul este Domnul Hristos.Poti gindi ca un madular poate face rau altui madular? ezte inadmisibil o asa gindire. Si totusi uite la modul spiritual, ca la asa ceva face referire Ap, Pavel.Sunt” frati”madulare, care fac rau altui madular.

         Traim si vedem atitudinile acestora printre noi.Mai poti numi madular al aceluiasi trup pe cel care raneste un alt madular? Spiritual vorbind.Daca la modul literal nu se vede asa ceva, la cel spiritual se vede si inca persista ranile facute.Dar am dubiu ca acestia care ranesc sunt madulare. Daca ar fi madulare,prin natura lor ar trebui sa nu raneasca ci mai degraba sa vindece, sa ajute pe cel slab, neputincios. Sa se poarte in Casa lui Dumnezeu constient ca e in prezenta Domnului Hristos.

         Iata deci cine va locui peMuntele lui Dumnezeu si in Cortul Lui cel sfint.Oamenii, cu caracter ca al Mielului. Poti sa te numesti oricum ai vrea. Daca nu ai acest caracter al Domnului Hristos nu esti cu El in Cortul lui Dumnezeu.Religia nu te duce mai departe de pamint.Parerile bune despte tine nici ele nu te duc mai departe. Poti chiar sa iei “grija” de cei din Casa lui Dumnezeu, nu ai aceste insusiri nu vei fi cu Mielul pe munte;e Sionului.

John Balarie

Los Angeles California.

Niciun comentariu: