duminică, 28 august 2011

1 Thessalonians 1:5 În adevãr, Evanghelia noastrã v-a fost propovãduitã.....


1 Thessalonians 1:5 În adevãr, Evanghelia noastrã v-a fost propovãduitã nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfânt si cu o mare îndrãznealã. Cãci stiti cã din dragoste pentru voi am fost asa printre voi.
1 Thessalonians 1:5 For our gospel came not unto you in word only, but also in power, and in the Holy Ghost, and in much assurance; as ye know what manner of men we were among you for your sake.
In dimineata aceasta mi-a atras atentia din ce am citit din 1 Tesaloniceni 1 In mod deosebit la versetul 5.Ap ,Pavel spune un lucru pe care cei mai multi dintre noi il neglijam. El scoate in evident felul lor de a trai printer ei. La inceputul capitolului spune asa,Pavel ,Silvan si Timotei. Deci este vorba de acesti trei credinciosi care vesteau Cuvintul.Trairea aceasta printer credinciosi si nu numai, are de aface cu un credincios care este nascut din nou.
Fara aceasta nastere din nou care este o lucrare divina infaptuita de Dumnezeu , nu poti avea o astfel de purtare , de comportament, care sa faca dovada acestei transformari in viata ta.Daca aprofundam ceva mai mult si cu mai mult simt de raspundere individuala, vom vedea ca, nu vestirea Cuvintului ia impresionat pe acesti credinciosi din Tesalonic, cu toate ca Cuvintul le-a fost vesti cu putere si prin Duhul sfint. (nu vreau sa fiu inteles gresit ca Cuvintul nu are putere)Ci doresc sa arat comportamentul de care ei au dat dovada .
Purtarea lor asociata cu Cuvintul prin Duhul sfint a produs acea putere de transformare a lor.Astazi se vesteste evangelia peste tot in lume si nu este rau, dinpotriva este un lucru extraordinar de bun. Dar fara o viata traita la nivelul unui copil al lui Dumnezeu ,printre cei carora le vestesti Evangelia faci ca Evangelia sa fie vorbe goale sau nu aiba efectul care ar fi de dorit.Cu alte cuvinte o faci inefectiva.Dece? pentruca Dumnezeu nu binecuvinteaza astfel de cuvinte spuse daca nu esti nascut din nou de El si viata nu face dovada ca esti al Lui.Ap, Pavel spune aceste cuvinte despre cei rascumparati;
Hebrews 10:33 pe de o parte, erati pusi ca priveliste în mijlocul ocãrilor si necazurilor, si pe de alta, v-ati fãcut pãrtasi cu aceia care aveau aceeasi soartã ca voi.
Ce este o priveliste? O situatie expusa din felul nostru de a trai printer oameni. Sint unii care nici nu vor sa asculte de ceia ce ai vrea sa le spui despre Domnul isus. Dar cind vad comportamentul , felul diferit de viata pe care il traieste cel credincios , produce in ei o intrebare si un sentiment de respect. Mi-a fost dat sa vad astfel de situatii.As inceia cu un loc pe care Ap ,Pavel il aduce in atentie scot ind in evident acest aspect pe care cei mai multi il neglijeaza.
1 Timotei 4;16. Fii cu luare aminte asupra ta însuti si asupra învãtãturii, pe care o dai altora: stãruieste în aceste lucruri, cãci dacã vei face asa, te vei mântui pe tine însuti si pe cei ce te ascultã.
Pe scurt lucrurile stau cam asa; Ia seama la tine cum traiesti ,cum te comporti, ce dovada dai ca copil al lui Dumnezeu.Apoi , la invatatura pe care o dai altora.Cu alte cuvinte daca ceia ce le spui nu corespunde cu felul tau de viata, sau ce le spui nu se gaseste in viata ta, atunci vorbirea este inefectiva asupra sufletelor care te asculta.Din nou spun ce am spus mai sus, Dumnezeu nu binecuvinteaza aceasta lucrare.cu toate ca tu zici ca esti in slujba lui. Ce raspundere is asuma cei ce se considera ca sint chemati sa lucreze in via lui Dumnezeu.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: