marți, 23 august 2011

Ieremia 3:6 Domnul mi-a zis, pe vremea împăratului Iosia:


Ieremia 3:6
Domnul mi-a zis, pe vremea împăratului Iosia: „Ai văzut ce a făcut necredincioasa Israel? S-a dus pe orice munte înalt şi sub orice copac verde şi a curvit acolo.
Am avut o discutie cu un frate Din Rominia si cu altul din Germania pe aceasta situatie pe care Scriptura ne-o infatiseaza. Anume, “Mai este Israel poporul ales al lui Dumnezeu in continuare?.Este foarte greu sa te debarasezi de ce sti prin invatatura pe care ai primit-o dela unul sau altul in decursul vremi.
Dar daca sintem sinceri cu noi insine, trebuie sa realizam ca lucrurile nu sint asa cum am fost invatati.Cind cercetam sfintul Cuvint cu seriozitatea de care ar trebui sa dam dovada,ca nu este o carte oarecare ci Cuvintul divin al lui Dumnezeu ajungem sa intelegem ce vrea Duhul lui Dumnezeu sa ne invete.
Aici vedem ca Israel a curvit. Dece a curvit? Pentruca nu a fost credincioasa barbatului ei. In cazul de fata Israel este sotie si Dumnezeu ii era sot.Ce vrea sa spuna aici Cuvintul? Ca Israel la parasit pe Domnul care era Sot.Avea Israel motiv sa faca acest pacat? Apsolut nu.Pe Dumnezeu, il vedem in toata istoria cum s-a purtat cu Israel. David spune,”Tu esti un Dumnezeu plin de indurare si bunatate” Si totusi Israel la inselat cu alti dumnezei.
Ieremia 3:1
El zice: „Când se desparte un bărbat de nevasta sa, pe care o părăseşte, şi ea ajunge nevasta altuia, se mai întoarce bărbatul acesta la ea? N-ar fi chiar şi ţara aceea spurcată? Şi tu ai curvit cu mulţi ibovnici, şi să te întorci iarăşi la Mine? – zice Domnul.
In acest verset Dumnezeu adduce inainte un exemplu destul declar si convingator.Cind se desparte un barbat de nevasta lui, se mai intoarce el la ea? Pai daca a ajuns a altuia, este deja legata de acel barbat.Si Iata ce spune Cuvintul, Tu ai curvit si sa te intorci iarasi la mine? Lasa de inteles ca Israel nu mai are statutul de sotie.
Si ca sa intelegem mai bine, as adduce inatentie ca,”la venirea Domnului Hristos , Dumnezeu si-a ales prin jerfa Lui un alt popor si acest popor ia devenit mireasa Mielului.Asa cum am spus ceva maisus, este greu pentru cei ce nu cerceteaza Cuvintul cu atentie si lipsiti de orice prejudecati. Prin jerfa Domnului Hristos Mireasa si la intilnirea cu El ii va fi Sotie. Dece? Pentruca a rascumparat-o cu priopiul Lui singe.
Cu alte cuvinte a platit pretul rascumparari ei. Acum ii apartine de drept si de fapt.Se speculeaza pe marginea acesteui subiect de unii care sint pro Israel. Ei ne stiind ca in mod spiritual Israel este picture sau imaginea Biserici care avea sa ia fiinta odata cu venirea Domnului Hristos.Ap, Pavel spune asa defrumos aceste cuvinte.
2 Corinteni11:2Căci sunt gelos de voi cu o gelozie după voia lui Dumnezeu, pentru că v-am logodit cu un bărbat, ca să vă înfăţişez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată.
Apoi este scris despre aceasta Sotie ca a fost aleasa inainte de intemeierea lumi. Cu alte cuvinte a fost inainte ca Dumnezeu s ail scoata pe Avraam din Hur din Haldeia. A scos Sotia din Egiptul aceste lumi si a pus-o deoparte pentru Fiul Lui, inaintea lui Avraam, inaintea de a fi Israel. Vezi Efeseni 1:4,5.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: