sâmbătă, 6 august 2011

Efeseni 4:22 cu privire la felul vostru de viaţă din trecut,


Efeseni 4:22

cu privire la felul vostru de viaţă din trecut, să vă dezbrăcaţi de omul cel vechi care se strică după poftele înşelătoare;

Col 2.11; Col 3.8-9; Evr 12.1; 1Pet 2.1; Rom 6.6; Efes 2.2-3; Efes 4.17; Col 3.7; 1Pet 4.3;

Apostolul adduce inaintea adunari din Efes acese cuvinte. Dece in naintea adunari? Pentruca potrivit Cuvintului in Adunare care este socotita de Ap, ca o casa mare sint vase de cinste si vase de ocara.

2 Timotei 2:20

Într-o casă mare nu sunt numai vase de aur şi de argint, ci şi de lemn şi de pământ. Unele sunt pentru o întrebuinţare de cinste, iar altele pentru o întrebuinţare de ocară.

Cu alte cuvinte sa nu credem ca in adunare, in Biserica, sint numai vase de cinste.Ap, vorbeste de un fel de viata din trecut. Ei bine, trebuie sa ai un trecut care a ramas in urma. Daca nu atunci cuvintul nu se potriveste pentru tine care nu ai un trecut.Dar daca traiesti ca si in trecut atunci nu ai un inceput nou.Intrebarea se pune, cui adreseaza Ap, aceste cuvinte?

Celor care au lasat trcutul in urma si sint acum pe o cale noua ,sau mai clar, sint copii ai lui Dumnezeu? Nu cred ca lor si iata dece,Ca sa traiesti ca si in trecut inteleg ca Dumnezeu nu a lucrat in viata ta si nu te-a nascut din nou.In continuare Ap, spune sa va desbracati. Dece sa te desbraci, sau la ce sa renunti? De apucaturile care sint in firea paminteasca, care pot iesi la iveala cind nu te astepti.

Cel nascut din nou are puterea de a se desbraca, nu numai atit dar, si dorinta de a nu mai trai ca si in trecut.Apoi cel nascut din nou poate face diferenta din trecut si present.Pe cind cel care nu a fost nascut din nou merge cu ce are, cu trecutul care este in continiu present in viata lui. In 1 Petru 2-1.Citim,

1 Petru 2:1

Lepădaţi, dar, orice răutate, orice vicleşug, orice fel de prefăcătorie, de pizmă şi de clevetire

Daca nu ai apucat sa lepezi din cele vechi si totusi pretinzi ca esti credincios de nu stiu cit timp, te inseli singur.Daca totusi mai persista in viata ta astfel de lucruri sa fi sigur ca nu esti al Domnului Hritos.De copilul lui Dumnezeu se ocupa sa-l curete sa-l creasca sa-l faca asemenea Fiului Sau prea iubit.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: