marți, 23 august 2011

1 Timotei 5:22Sa nu-ţi pui mâinile peste nimeni cu grabă



1 Timotei 5:22Sa nu-ţi pui mâinile peste nimeni cu grabă şi să nu te faci părtaş păcatelor altora; pe tine însuţi păzeşte-te curat.
Ap, Pavel ii da un sfat tinarului Timotei cu privire la punera mainilor. In trcut se punea mainile ca un symbol al binecuvintari sau al incuvintari ca acea persoana este demna de a fi pusa in slujba in adunare, Biserica. Bine Ap, il avertizeaza sa nu puna mainile cu graba sau as zice cu usuratate .
Trebuia sa fie convins Cel care punea miinile, in cazul nostrum Timotei ca , persoana respective(Fratele) se califica pentru aceasta binecuvintare.Prin ce se putea califica? Prin o viata fara repros spune tot Ap, Pavel.Prin roadele pe care le aducea , se vedeau in viata lui. Insusi Domnul Isus ne atentioneaza ca, “ii veti cunoaste dupa roadele lor”.
A pune mainile peste cineva , inseamna a te face una cu acea persoana. Incuvintezi cu caracterul pe care il are. Deseori cei care se considera ca sint chemati sa fie lideri in Adunari, Biserici nu tin cont de acest lucru de o mare importanta in viata de Adunare. Se fac una cu suflete care nu poti distinge ceva bun, frumos in viata lor. Cu alte cuvinte nu fac dovada casint mintuiti. Este destul de trist ca sint cazuri printer cei ce se string zic ei, “in Numele Domnului Isus”.
Ce paguba mare adduce Evangeliei aceasta atitudine as numi-o de a te grabi. Ap, Pavel avea mar grija ca Evangelia Domnului Hristos sa nu suferesau sa fie vorbita de rau din pricina celor care merg in adunare.Ap, Pavel ii atrage atentia in mod deosebit, sa nu te faci partasi pacatelor lor prin punerea mainilor.
Si iinda acest indemn ,tu insuti pazastete curat.Curatia este dovada ca eti atent cu viata ta de zi cu zi inaintea lui Dumnezu.Sint “frati” care in Adunare cunosc limba Canaanului, dar afara nu-I deosebesti de lume.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: