sâmbătă, 27 august 2011

Isaia 63:16 Totuşi Tu eşti Tatăl nostru!






















Isaia 63:16 Totuşi Tu eşti Tatăl nostru! Căci Avraam nu ne cunoaşte, şi Israel nu ştie cine suntem; dar Tu, Doamne, eşti Tatăl nostru, Tu, din veşnicie Te numeşti „Mântuitorul nostru”.
Cine sint acestia pe care Cuvintul ii scoate in evident sau ii adduce in atentie? Ca reiese din contecst ca nu sint Israel si nici Avraam. Atunci cine sint? Cei care cerceteaza Cuvintul cu interes si atentie stiu cine sint si despre cine vorbeste Scriptura aici.
Cind Scriptura vorbeste de un Mintuitor face referire la Domnul Hristos.Acum intrebarea este, pentru cine este El Mintuitor?Din nou cei ce citesc Cuvintul cu interes stiu ca Domnul Isus este Mintuitor pentru cei rascumparati ai Lui.
Pentru ei a platit pretul rascumparari si ei il cheama Mintuitorul lor.Nu avea cum sa cunoasca Avraam, el a trait inainte de a veni acest Mintuitor sa rascumpere un popor care sa fie al Lui.Dumnezeu a revelat pe Fiul Sau la implinirea vremurilor ne spune Scriptura.
Si nici Israel nu are de unde sa stie, pentruca ei nu-L recunosc pe Domnul Hristos ca mintuitorul lor ca popor dar mai ales ca Mintuitor personal.
Nerecunoscindul nici cunostinta nu pot avea, ca El, si-a ales un popor care sa fie al Lui.Iata ce spune Ap, Petru despre acest popor ales al lui Dumnezeu cind vine vorba de cei rascumparati.
2 Petru 2-9Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată;
Dece este din vesnicie Mintuitorul celor rascumparati? Pentruca ei au fost alesi din vesnicie. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca sã fim sfinþi ºi fãrã prihanã înaintea Lui, dupã ce, în dragostea Lui,
Ap, Pavel spune ca, Dumnezeu este si Tatal nostrum a celor rascumparati de Fiul Sau.Si Mintuitorul invata pe ucenicii Lui cum sa se roage, aducindul in atentie pe tatal Lui care este si Tatal nostru.
2 Tesaloniceni 1-2.Har si pace de la Dumnezeu, Tatãl nostru……
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: