duminică, 14 august 2011

Geneza 22:14 Avraam a pus locului aceluia numele:


Geneza 22:14

Avraam a pus locului aceluia numele: „Domnul va purta de grijă”. De aceea se zice şi azi: „La muntele unde Domnul va purta de grijă”.

Avraam a ascultat pe Dumnezeu si a plecat sa aduca jerfa Domnului. Cuvintul nu ne arata ca Avraam ar fi cerut relati dela Dumnezeu cu privire la ce a vea sa se intimple.Cind Dumnezeu ia zis:

Geneza 22:2

Dumnezeu i-a zis: „Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, pe Isaac; du-te în ţara Moria şi adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ţi-l voi spune.”

Ca parinte cred ca nu ia fost deloc usor, maiales ca Isac era primit prin fagaduinta. Ce va fi zis sara? Ii va fi spus Avraam ceva cu privire la ce avea de gind sa faca? Sau poate sa-I fi spus si sara ca o femeie ascultatoare de barbat va fi incuvintat in inima ei rupta de durere? Nu stim nimic , Dumnezeu nu ne-a lasat sa stim amanunte cu privire la acest eveniment .

Oricum mi-l imaginez pe batrinul Avraam urcind pe munte si gindind la clipele care vor urma in scurt timp. Va fi venit peste el indoiala? Daca Dumnezeu ia vorbit? Sau era convins ca Dumnezeu care ia promis acest baiat nu va ingadui ca el sa moara?Intrebari pe care oricare dintre noi ni-leam fi pus cu siguranta.

Oricum Avraam a fost ascultator de Cuvintul lui Dumnezeu si a pornit ca sa duca la indeplinire ceia ce Dumnezeu ia spus.Cind va fi pus Avraam numele acelui munte,”la muntele unde Domnul va purta de grija?Inainte sau dup ace evenimentul s-a scurs?Sint indreptatit sac red ca inainte de al adduce pe isac pe altar.

Este vorba de un viitor apropiat prin –VA PURTA-Ma intorc la noi care spunem ca sintem credinciosi, ne incredem noi in Dumnezeu cind ne cere sa facem un sacrificiu? Sigur nu este ce ia cerut lui Avraam. Dar fiecare credincios trebuie sa realizeze ca umblarea cu Dumnezeu presupune si sacrificiu pentru El.Cit de mare va fi acest sacrificiu? Numai Dumnezeu stie. El da fiecaruia cum crede de cuvinta.

Nu a mai fost un altul ca Avraam in decursul istoriei crestine. Deacaeia Scriptura il numeste Tatal tuturor credinciosilor. El a fost antimergatorul nostrum prin credinta, ca Dumnezeu va purta de grija in toate circumstantele vieti. Domnul sa ne dea harul sa ne incredem in promisiunea lui ca va fi cu noi.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: