joi, 18 august 2011

Proverbele 15:15 Toate zilele celui nenorocit sunt rele,


Proverbele 15:15

Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat. –

Este mare lucru sa fi multumit in starea in care te gasesti.Asta ca om, dar mai ales ca copil al lui Dumnezeu. Din nefericire sint credinciosi care nu sint multumiti cu starea in care ia asezat Dumnezeu.Intotdeauna sint razvratiti si vor ceva mai mult dela viata.

Pentru cel fara Domnul Isus este ceva natural sa fi nemultumit razvratit. Dar nu tot asa ar trbui sa fie si cu cel credincios. Versetul este destul de clar. Cel nenorocit sau necredincios are toate zilele rele sau agitate din pricina unei inimi nemultumite.dar cel cu inima multumita sau un copil al lui dumnezeu are un ospat necurmat.Cel rascumparat se hraneste cu Cuvintul lui Dumnezeu care ii este deajuns.

Proverbele 17:22

O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele. –

Iata ce te face sa fi multumit. O inima vesela. Pai cine poate avea o astfel de inima vesela? Negresit cel care a primit o inima noua. Asa citim in

Ezekiel 36:26 Vã voi da o inimã nouã, si voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatrã, si vã voi da o inimã de carne.

Iata dece cel rascumparat este multumit cu starea in care la asezat Dumnezeu, pentruca el a primit o inima noua. Ce inima avea el inainte? Cuvintul spune ca de piatra, cu alte cuvinte rece, ne simtitoare si ne multumita intot deauna

Acum, aceasta inima este de carne si ea se simte satisfacuta cu cit vrea Dumnezeu sa-I dea.Oricum, Cuvintul ii atentioneaza pe cei rascumparati ca, “voi aveti totul deplin in Hristos”. Cu alte cuvinte nu duceti lipsa de nimic. Faca Domnul ca sa fim multumiti cu cit vrea El, altminteri vom fi bolnavi si versetul nu ni-se aplica ca, O inima multumita este cel mai bun leac sau medicament.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: