joi, 4 august 2011

Efeseni 4:29 Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură;


Efeseni 4:29

Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud.

Mat 12.36; Efes 5.4; Col 3.8; Col 4.6; 1Tes 5.11; Col 3.16;

Este interesant ca ap, Pavel vorbeste unor credinciosi din Efes. Cel putin asa reiese din faptul ca el se adreseaza Biserici din Efes.Intrebarea se pune, “mai is astfel de cuvinte din gura celor credinciosi”?Aici ,as vrea sa aprofundam ceva mai mult ce inseamna sa fi credincios.

Sa fi fost nascut din nou de Dumnezeu.Pai poate sa fie cineva nascut din nou altfel?raspunsul este categoric nu. Dar se vede des oamenii care nu au nimic comun cu Domnul Isus, spun asta pentruca Scriptura ne arata si o nastere falsa.Iata ce ne arata Scriptura cu privire la nasterea din Dumnezeu.

Ioan 1:13

născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.

Apoi ca sa facem o dinstinctie intre cel nasut din Dumnezeu sic el”nascut” din voia unui om, vom vedea ca ceia ce ap , adduce in atentie va fi vorba de cei care sint din voia omului.Un rascumparat al Domnului Hritos in gura lui , in finta lui, cele vechi s-au dus iata ca toate sint noi.

Apoi Ap, spune ca intr-o casa mare sint vase de cinste si de ocara. Cu alte cuvinte, nascuti de Dumnezeu care sint vasele de cinste pentru o intrebuintare buna. Si vasele de ocara care nu le poti intrebuinta pentru o lucrare buna. Dece? Pentruca din gura lor ies astfel de vorbe pe care cuvintul le scoate in evident in versetul de mai sus.

Cel nascut din Dumnezeu ,primeste o noua structura sufleteasca. Cu toate ca el inca traieste in acest trup de carne pacatos, el are putere sa se controleze sa tina supt stapinire pornirile firi pamintesti in care locuieste pacatul.Si daca totusi se intimpla sa scape vreun cuvint care sa nu se potriveasca cu pozitia de copil al lui Dumnezeu, duhul sfint il instinteaza si imediat cere iertare si lucrurile se indreapta.Pavel spune aceste cuvinte;

Romani 6:12

Deci păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor şi să nu mai ascultaţi de poftele lui.

Este una sa scapi prin nevegiere si alta ca sa triesti ca si in trecut. Cu alte cuvinte in viata ta sa domneasca pacatul ca la el acasa.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: