marți, 23 august 2011

Coloseni 3;1Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos,



Coloseni 3;1Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu.
Apostolul pavel adduce inaintea credinciosilor din Colose acese cuvinte. Mi-a atras atentia in mod deosebit acest –DACA-pe care Ap, des il adduce in atentie. Dece atentioneaza el pe cei care se stringeau la olalta in Biserica din Colose? Pentruca printre ei se vedeau lucruri care dominau si erau un semn ca sint unii care nu au fost inviati la o viata noua.
Cu alte cuvinte Dumnezeu nu lucrase in ei acea divina lucrare pe care Scriptura o numeste nastere din nou.Acest -Daca- este conjuctie care introduce o conditie. Conditie fara decare nu te poti bucura de acest privilegiu de copil al lui Dumnezeu.Acest cuvint repetat insistent de Ap, face dovada ca fara nasterea din nou nu poti avea o viata schimbata.Atunci desnodamintul este groaznic pentru cei care fregventeaza bisericile, Adunarile.
Ei nu se vor uita nici-o data la lucrurile de sus. Ci viata lor este la fel ca si atuturor oamenilor care cauta lucrurile acestei lumi.Cum poti sa umbli sa cauti lucrurile de sus cind nu ai gustat din dulceata partasiei cu Acest Mintuitor slavit? Poate ai numai cunostinta sau poate in ciuda unor sentimente de emotie in care te afli, te consideri si tu printer cei care il cunosc personal pe acest Mintuitor care sta la dreapta Tatalui? Nu este in tine acea atractie pe care Dumnezeu o pune cind esti nascut din nou.Atunci este normal sa fi motivate de a cauta lucrurile de pe pamint.
Lucrurile de sus, nu pot fi cautate doar cu ajutorul credintei.Pentru cei care sint mintuiti acest cuvint DACA nuse aplica.Ei au asigurarea ca vor fi cu Mintuitorul lor prin aceste cuvinte spuse chiar de Domnul Isus. Fiinca Eu traiesc si voi veti trai.Care voi? Voi care cautati lucrurile de sus.Domnul sa ne dea harul sa vedem daca acest cuvint se aplica si in viata noastra.Iata deci motivatia celui rascumparat de a se uita dupa lucrurile de sus, este insasi Mintuitorul.
Ioan 14:19Peste puţină vreme, lumea nu Mă va mai vedea, dar voi Mă veţi vedea; pentru că Eu trăiesc, şi voi veţi trăi.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: