duminică, 28 august 2011

Psalms 34:14 Depãrteazã-te de rãu,


Psalms 34:14 Depãrteazã-te de rãu, si fã binele; cautã pacea, si aleargã dupã ea.
Acest verset pare a fi un indemn de care ar trebui sa tinem cont, sa platim mare atentie. Dar ce sa facem, sintem tentati sa citim Cuvintul in fuga , in treacat si nu e de mirare ca sintem ne crescuti spiritual.Poate cineva sa spuna ca, astfel de verset se aplica celor din vechiul testament ca este scris in psalmi. Ei bine il vedem ca Dumnezeu il repea si in noul testament. 1 Peter 3:11.
Dar se scapa din vedere ca, Intreaga Scriptura ne este de folos.Sint printre cei care fregventeaza adunarile si din acestia care fac rau? bine inteles ca da.Se vede ca dovada relatiile care sint in adunari.Acestia nu-si dau seama ca prin atitudinea, comportamentul; lor fac rau.Nu este mult mai bine sa facem bine fratelui decit rau? negresit ca da.Iata la ce duce astfel de atitudini in relatia noastra unul cu altul:
”la pierderea paci”.
Dar Cuvintul ne indeamna sa o cautam chiar daca s-a pierdut dintrun motiv sau altul. Ei bine, aici citim sa alergam dupa ea. Dece sa alergam? Pentruca pacea fuge nu sta mult de lunga durata.Intervine cel rau si o alunga dintrun motiv sau altul. Trebuie sa fim preocupati sa tinem de ea, si daca a scapat si am pierdut-o sa alergam dupa ea.
1 Peter 3:11 Sã se depãrteze de rãu si sã facã binele, sã caute pacea, si s-o urmãreascã.
Uite si Ap, Petru aduce in atentie acest aspect al pierderi paci.Este de datori a celui credincios sa intretina pace in relatile cu fratii. Pacea fuge sau nu sta prea mult nici in familie. Neintelegeri intre Sot si Sotie, intre parinti si copii . Oricare ar fi motivele de care pacea fuge sau pleaca dela noi, sintem indemnati sa o urmarim si sa o restabilim intre noi, in familie, in Adunare, si cel mai important in inima noastra,
Nu ai pace launtrica , nu vei avea nici cu fratii si nici in familie.Domnul sa ne dea harul sa punem la inima ceia ce Cuvintul ne indeamna. Asta pentru folosul nostrum personal dar si pentru slava Domnului Isus.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: