sâmbătă, 16 februarie 2013

John 21:18 Adevãrat, adevãrat, îti spun cã,






John 21:18  Adevãrat, adevãrat, îti spun cã, atunci când erai mai tânãr, singur te încingeai si te duceai unde voiai; dar când vei îmbãtrâni, îti vei întinde mâinile, si altul te va încinge si te va duce unde nu vei voi."

Aceste cuvinte ale Domnului Hristos, pe care le spune lui Petru,sunt bune si pentru noi cei ce suntem ai Lui. Chiar daca unii dintre noi sunt la o virsta mai tinara. Nimeni din noi nu sta pe loc. Viata aceasta fizica se scurge, si inca cu o repeziciune pe care uneori nu luam seama.Domnul Hristos in convorbirea cu Petru il avertizeaza de un timp ,cind nu va mai fi ce este acum, Adevãrat, adevãrat, îti spun cã, Cind vedem scris de doua ori spusele Domnului Hristos sa stim ca, aceste cuvinte se intimpla negresit.O tinara credincioasa mi-a adus aminte de aceste cuvinte repetate de doua ori si mi-a produs o mare bucurie.

Parca Mintuitorul ar fi vrut sa-I spuna lui Petru, sa sti ca te vei trece si vei avea nevoie de cineva pe linga tine. atunci când erai mai tânãr, singur te încingeai si te duceai unde voiai; Avem si noi expierenta vieti de tineri, pe care am trait-o fara sa depindem de altii din jurul nostru.Pentru unii dintre noi a venit timpul sa expiermentam si noi aceste cuvinte ale Domnului Hritos.Unii pot pleca mai devreme si poate nu vor apuca astfel de clipe. Clipe care sunt intradevar grele. Sa depinzi de cineva este foarte greu.Deaceia Domnul Hritos il prevenea as zice pe petru.Sa nu i-se para supriza atunci cind vor veni aceste clipe.

Cu alte cuvinte ar fi zis, sa sti Petre ca si acese clipe vor trece.Si vom fi din nou impreuna in casa Tatalui.Sa te duci singur unde vrei,sa nu depinzi de nimeni, este un lucru pentru care ar trebui sa multumim lui Dumnezeu in vremea aceasta cind ne putem misca fara vreun ajutor.Dar Cuvintul ne adduce inainte si un verset de consolare, pentruca asa cum am spus clipele nu sunt usoare cind depinzi de altul.Cuvintul spune, Matthew 6:34  Nu vã îngrijorati dar de ziua de mâine; cãci ziua de mâine se va îngrijora de ea însãsi. Ajunge zilei necazul ei.

In astfel de situatie  poti cadea in depress sufletesc.Dar, daca esti ancorat in Cuvintul lui Dumnezeu si in promisiunile lui atunci, treci mai usor peste asfel de momente. dar când vei îmbãtrâni,Iata deci ca nu raminem tineri plini de vigoare, ce vom face cind imbatrinim? Tot Mintuitorul spune, , îti vei întinde mâinile, Dece? Pentruca esti neputincios si intindindu-ti miinile arati celor din jur ca ai nevoie de ajutor.Miinile acestea care in vremea tinereti nu aveau nevoie. Erau ele gata sa se intinda sa dea un ajutor altora care erau asa cum poate esti tu acum. si altul te va încinge si te va duce unde nu vei voi."

Sigur ca sunt personae care le vine foarte greu sa depinda de cineva. Dar la virsta, s-au situatia in care se gasesc nu au nimic de facut decit sa is intinda miinile si sa se lase condus . Condus unde? Unde ai nevoie si chiar daca nu iti convine, trebuie sa accepti in tacere.este unica solutie de a da dovada ca ai inteles ca esti neputincios.Si ca Dumnezeu te vrea asa pentru scurta vreme pe care o mai ai de trait aici pe pamint.Curind va veni si timpul sa te muti la El. Cita bucurie  ar trbui sa avem ca suntem la sfirsit de calatorie.

Dar asa cum am spus poate pentru unii nu va veni o astfel de  perioada.Dar daca la unii a  venit deja, cel mai intelept lucru de facut este sa, multumeasca lui Dumnezeu ca e cineva totusi si ia grija lui.Nu stiu daca  Petru  a mai avut acest timp sa apeleze la cineva. Dar Domnul Isus adduce aici in atentie o cronologie a vieti, o derulare a ei as zice.Ce minunat ca, si intrun caz si altul cel credincios are aceastta nadejde ca  in final va fi cu Mintuitorul.

Fratii si surorile care poate expiermenteaza aceste clipe deja in viata lor, sa is ridice privirea catre Cer si sa stea in asteptarea izbaviri.Iar celor care cred ca sunt tare departe de asa ceva,adica mai sunt ani buni pentru ei de trait, sa nu scape din vedere ca, viata aceasta orcit de lunga s-ar parea are un sfirsit.Sfirsit plin de slava pentru cei ce sunt ai Domnului Isus.Domnul sa de har celor care sunt intr-o stare din aceasta de neputinta sa fie plini de nadejde.O nadejde care nu inseala.

Romans 5:5  Însã nãdejdea aceasta nu însealã, pentru cã dragostea lui Dumnezeu a fost turnatã în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.Ce Tata plin de Dragoste avem si ce Mintuitor care simte cu noi.A promis ca e cu cei rascumparati pina la sfirsitul acestei vieti pamintesti.In bucuri, in necazuri, in apasari sufletesti, in lipsa si nevoi.El simte cu noi.

John Balariie
Los Angeles California

Niciun comentariu: