marți, 12 februarie 2013

Psalms 119:62 Mã scol la miezul noptii sã Te laud





Psalms 119:62  Mã scol la miezul noptii sã Te laud pentru judecãtile Tale cele drepte.

Iata ce ne spune Psalmistul ca face el personal. El nu aduce in atentie pe altcineva decit pe el insusi. Ce i-mi spune mie acest fapt? Ca legatura cu Dumnezeu este strict personala.Ar fi putut el sa adune in jurul lui pe alti credinciosi care impreuna cu el sa faca acelasi sacrificiu.Sacrificiu? Da sacrificiu, ca nu este usor sa te scoli in miez de noapte.Merita sa te scoli la miezul nopti? Negresit ca da, potrivit cu ce citim.Dar el se scula sa aiba o intimidate cu Dumnezeu.

Nu vorbesc de oameni daca se scoala s-au nu la mizeul nopti. Ei o pot face fara niciun effort atunci cind vine vorba de interesele lor propi.Te scoli chiar daca nu iti place sa te duci la un serviciu daca asa trebuie sa o faci.Si sunt diferite motive pentru care oamenii nu pregeta sa se scoale in miez de noapte.Dar cel credincios se scoala el? Da, pentru aceleasi motive pe care le gasesc de cuvinta si cei necredinciosi. Cu alte cuvinte pentru pamint putem face un effort, un sacrificiu.

In definitiv, este un sacrificiu sa te scoli cind somnul e cel mai dulce.Dar Psalmisul spune ca se scoala pentru un motiv bine stabilit asa zice de el.Acest motiv era ca vroia sa se intilneasca cu Dumnezeu.Asa cum am spus mai sus , nu ii aduc inainte pe cei din lume. Ma intreb citi dintre noi care pretindem ca Dumnezeu ne este Tata, facem acest effort sa ne sculam in miez de noapte. Mã scol la miezul noptii sã Te laud….iata ce motivatie avea Psalmistul. Sa-L laude pe Dumnezeu.

Citi dintre noi suntem gata sa facem acest sacrificiu daca pot sa-l numesc asa fac acest lucru?Sigur Psalmistul se scula, poate sta in genunchi, poate iesea afara sa admire bolta instelata care arata lucrarile minunate ale lui Dumnezeu. S-au poate sta in pat de vorba cu Dumnezeu.Si intrun caz si altul, faptul ca in miez de noapte dorea sa se intilneasca cu Dumnezeu, ne arata ca pentru el nu era, preget, oboseala s-au ceva de genul acesta.Din nou intreb,este pentru noi aceasta dorinta de a sta cu Dumnezeu Tatal nostrum de vorba? Daca da, atunci avem o intimidate sfinta.

Cind este momentul cel mai potrivit sa stam in liniste ne tulburati, deranjati de nimeni? in miez de noapte.Psalmistul ne arata Cuvintul, se scula  sa-L laude pe Dumnezeu. Avea el motive de al lauda.Avem s-au nu avem si noi motive de al lauda?Daca da, atunci nu ni-se pare un effort sa ne sculam in miez de noapte si sa stam de vorba cu Tatal nostru.Versetul continua pentru ce sa-I multumeasca Psalmistul chiar in miez de noapte. pentru judecãtile Tale cele drepte.

Intelegem sa-L lauzi pentru binecuvintari, pentru ajutorul dat intr-o situatie s-au alta, dar nu pentru Judecati.Judecata este un fel de condamnare a ceia ce ai facut rau. Asa se intimpla pe pamint in felul omenesc.Dar spiritual judecata este o forma a lui Dumnezeu de a o aplica in viata copiilor lui, pentru ai disciplina.Oricare ar fi aceasta judecata, insusi termenul de Judecata arata o ne ascultare de legea lui Dumnezeu, de Cuvintul Lui scris pe care ni-la dat ca un indreptar in viata.

Dar Psalmistul spune ca, judecãtile Tale cele drepte. Facuse el multe abateri dela voia lui Dumnezeu. Era constient ca calcase poruncile lui.Si cind Dumnezeu actioneaza prin a judeca, sanctiona, aceste abateri, Psalmistul le califica ca sunt drepte.Realzase el ca Dumnezeu este drept in felul cum il disciplineaza. As incheia cu intrebarea, suntem noi constienti ca Dumnezeu ca un Tata bun, ne disciplineaza  spre folosul nostru si ca judecatiel Lui sunt drepte?, S-au avem de obiectat, de a fi nemultumiti de felul in care El actioneaza in viata noastra?

Cuvintul ne spune, Pe cine iubeste Dumnezeu il pedepseste.Mai jos daca citim in acest Psalm vom vedea ca, Psalmistul recunoaste, daca Dumnezeu nu ar fi actionat in felul acesta , el nu s-ar fi intors.Iata ce spune el, Psalms 119:67  Pânã ce am fost smerit, rãtãceam, dar acum pãzesc Cuvântul Tãu.. Trebuie sa stim , niciun sacrificiu pe care il facem pentru Dumnezeu nu e prea mare.Dumnezeu sa ne ajute sa pretuim disciplina Lui. Si pentru care merita a ne sculam  in miez de noapte pentru al lauda.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: