sâmbătă, 2 februarie 2013

Deuteronomy 32:4 El este Stânca; lucrãrile Lui sunt desãvârsite,








Deuteronomy 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui sunt desãvârsite, cãci toate cãile Lui sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate,El este drept si curat.

Cei credinciosi stiu bine cine este stinca. Este Domnul Hristos pe care Scriptura il arata in nenumarate ori. lucrãrile Lui sunt desãvârsite, Una din lucararea Domnului Hristos este Mintuirea pe care a savirsit-o la Golgota.Dar El are si alte lucrari care sunt desavirsite. Mai intii ce inseamna o lucrare desavirsita. Este o lucrare oricare ar fi ea nu mai este nimic de adaogat.

Cu alte cuvinte fara reprosi.El a participat cu Dumnezeu Tatl la creiata care e desavirsita. Genesis 1:31  Dumnezeu S-a uitat la tot ce fãcuse, si iatã cã erau foarte bune.s-au desavirsite nimic de adaogat la ce a creiat. cãci toate cãile Lui sunt drepte; As intelege ca, caile sunt tot una cu hotaririle lui.cind a hotarit s ail trimeata pe Fiul sau pe pamint, a ales o cale pentru El, suferinta si apoi moartea. Asa a gasit El cu cale si deaceia aceasta cale este dreapta.

O cale dreapta te duce fara ocolis la locul unde vrei sa ajungi.Sunt atitea cai spune Scriptura care par omului ca sunt bune, dar pina la urma toate duc la moarte.Sunt unii care vor sa ajunda in legatura cu Dumnezeu, s-au in prezenta lui prin intermediari pamintesti. Ei bine, acestea sunt cai care ocoleste Mintuirea in Domnul Hristos. La Dumnezeu nu ajunge omul decit prin Domnul Hritos.

Apoi citim ce fel de Dumnezeu este El. Nu scapam din vedere ca, Scriptura spune ca, Domnul Hritos  este Dumnezeu binnecuvintat in veci. El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate,Credincios cui? Credincios Tatlui . Hebrews 3:2  care a fost credincios Celui ce L-a rânduit,dar Cuvintul ne mai vorbeste  si fãrã nedreptate.Nedreptate fata de cine? Nedreptate fata de toti aceia pe care Tatl i-a dat spre mintuire.

Cind era pe pamint unul i-a zis, Matthew 22:16  Au trimis la El pe ucenicii lor împreunã cu Irodianii, care I-au zis: "Învãþãtorule, stim cã esti adevãrat, si cã înveþt pe oameni calea lui Dumnezeu în adevãr, fãrã sã-ti pese de nimeni, pentru cã nu cauti la fata oamenilor.Ce inseamna sa te uiti la fata omului? Sa faci diferenta de pozitia pe care unul s-au altul o detine in socetate, s-au chiar  inBiserica(Adunare)Domnul Hritos nu facea nici-o diferenta intre cei pe care Tatal ii directa spre El, ca sursa de mintuire.El este drept si curat.

Cuvintul ne arata ca, toate judecatile Tale sunt drepte. Nu poate spune nimenea ca inaintea lui Dumnezeu este vinovat pe nedrept.Cartea Apocalipsa ne arata ca niste carti s-au deschis . Fiecare are cartea lui propie pe care si-a scris-o aici pe pamint.cind traia in trup.In fata celor scrise de tine insusi , poti sa spui in ziua aceia de judecata ca,El care este judecatorul cel drept, este nedrept?

O apsolut nu, pentruca El este drept.Dar si curat. Da el este Mielul lui Dumnzeeu fara pata. Jerfa i-a fost primita de Tatl tocmai pe acest motiv al curateniei. Ce inseamna sa fi curat in intelesul Scripturi pentru noi? Sa fi neprihanit, fara pata, pus deoparte pentru Dumnezeu.

Pe cel rascumparat Dumnezeu il vede curat prin single fiului Sau prea iubit.Cite-va ginduri din acest loc care cineva mi-la adus inainte intr-o discutie.Domnul sa ne ajute sa intelegem ce fel de mintuitor ne-a dat. Si ca in El suntem curatiti pe deplin.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: