miercuri, 13 februarie 2013

Luke 11:34 Ochiul este lumina trupului tãu.






Luke 11:34  Ochiul este lumina trupului tãu. Dacã ochiul tãu este sãnãtos, tot trupul tãu este plin de luminã; dar dacã ochiul tãu este rãu, trupul tãu este plin de întuneric.

Versetul ne vorbeste de lumina.Cei ce nu vad is dau seama ce rau este sa nu vezi. Nu pretuim adesea ca avem vedere si putem vedea lucrarile minunate ale lui Dumnezeu.Dar cuvintul adduce in atentie lumina trupului.Cum adica trupul are nevoie de lumina? Daca asa spune Cuvintul asa este.Dar lumina lui depinde de ochiul pe care il avem.Ca trupul sa fie luminat trebuie sa ai un ochi curat, altminteri daca este murder ,nu vede clar si mai devreme s-au mai tirziu va fi intunecat.Cu alte cuvinte nu va maiputea distinge ce e bine si ce e rau.

Ochiul este lumina trupului tãu. Dela ochi trupul primeste lumina.Dar cum este asta sa intelegem mai binne?A avea un trup luminat inseamna a trai in lumina. Daca ochiul nu ii trasmite lumina sigur ca acel trup se va tavali prin mocirla pacatului. Despre asta e vorba.Inteleg ca , viata traita ca copil al lui Dumnezeu depinde de cit de curat este ochiul.Se pune intrebarea, ce privim noi cu ochii?Privim lucrurile care aduc stralucire spirituala in viata noastra s-au privim lucruri care ne afunda in mocirla.

Cit timp petrecem uitindu-ne la televizor s-au chiar la computer ?Privim noi cu acest sens de raspundere fata de noi insine ,stiind ca ne face bine s-au rau ceia ce privim?Sa nu ne miram ca suntem murdari la modul spiritual. Dacã ochiul tãu este sãnãtos, tot trupul tãu este plin de luminã; Iata conditia ca sa avem un trup plin de lumina.ochiul trebuie sa fie sanatos.Cuvintul spune, intreg trupul nu partialva fi in lumina. Ce inseamna asta? Vom fi vazuti de toti si atunci putem fi o binecuvintare pentru cei din jurul nostru.La ceva murder nu se uita nimeni.

Sa nu fim respingatori prin viata noastra traita in trup murdara.Poate cineva sa spuna, poate un credincios sa fie murder s-au in intuneric? Cuvintul este destul de clar in privinta aceasta. Ce privesti aceia esti. dar dacã ochiul tãu este rãu, trupul tãu este plin de întuneric. Nu este dubiu in privinta aceasta. Privind la ce nu este potrivit pentru un credincios, ochiul va trasmite trupului o asfel de stare de intuneric. Ce vei imprastia? Ceia ce esti.Cel credincios este chemat sa fie lumina in lume.De unde vine lumina? Vine dinpartasia cu Domnul Isus care a zis, Eu sunt lumina lumi. John 8:12  Isus le-a vorbit din nou, ºi a zis: "Eu sunt Lumina lumii; cine Mã urmeazã pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vietii."

Asa ca, daca privirea noastra este indreptata catre aceasta sursa de lumina, Domnul Isus, asa zice intreaga fiinta ne va fi plina de lumina. Aceasta lumina va imprastia razele ei pina departe la cei care traiesc in intuneric.Ceva mai sus Domnul Isus a dat o pilda cu candela aprinsa care nu este pusa supt obroc, ci este pus la un loc care sa poata fi vazuta de toti din incapere. Si nu numai atit dar razele ei v-a lumina orce colt din aceasta incapere. Acesta este scopul de a fost creiata sa imprastie lumina.Sigur este vorba de cel rascumparat care este o lampa.

Rezultatul care va fi? Toti din camera se vor bucura de beneficiul acestei lumini.Credinciosul daca e lumina va imprastia si el lumina si va fi un ajutor pentrui ce ce sint in intuneric. Acesta este si scopul de Dumnezeu ne-a lasat in lume sa luminam prin vietile noastre  spre beneficial celor cu care venim in legatura. Ca la vreme cind ei vor fi cercetati de Dumnezeu sa fie mintuiti.

Apoi Dumnezeu va fi slavit prin lampile pe care El le-a aprins aratindul clar pe Domnul Hritos.Dumnezeu sa ne dea harul ca , ochii nostril sa priveasca la Domnul Isus care este Lumina si din care primim si noi lumina.Sa poata spune cei cu care venim in legatura ca in noi a vazut o lumina care l-a indreptat spre Domnul Hritos.Ce responsabilitae avem inaintea lui Dumnezeu care ne-a facut lampi sa luminam in intunericul acestei lumi pacatoase.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: