duminică, 10 februarie 2013

Luke 11:24 Duhul necurat când iese afarã dintr-un om...



Luke 11:24  Duhul necurat când iese afarã dintr-un om, umblã prin locuri fãrã apã, si cautã odihnã. Fiindcã n-o gãseste, zice: "Mã voi întoarce în casa mea, de unde am iesit."

Aceste versete ne vorbesc de starea omului pacatos. In prima instanta Cuvintul ne arata ca, duhul necurat care era in acel om a iesit afara.Intr-o ocazie am auzit vorbindu-se din acest loc. Cel care alesese acest loc a facut-o cu gindul de a arata ca este cu putinta ca cel mintuit sa devina mai rau decit inainte.Sigur ca ceia ce el sustinea ca multi altii care cerceteaza Cuvintul la suprafata, adduce argument fara temei Biblic. Acesta este si rezultatul descurajari unora dintre noi ca credinciosi.

Si ce e mai rau ca cei slabi sunt dezamagiti prin astfel de expuneri.As vrea sa scot in evident cite-va aspect de mare importanta pentru copiii lui Dumnezeu.In primul rind Scriptura nu ne arata ca ar fi iesit vreun duh necurat dintr-o persoana din initiative propie.Domnul Hristos ii certa si cu greu parasea duhul necurat pe omul respectiv.Avem in Cuvint exemple pe care le vedem cind Mintuitorul actiona asupra persoanei posedate de un duh necurat. Iata ce citim in evangeliea dupa Marcu.

Mark 9:25  Când a vãzut Isus cã norodul vine în fuga mare spre El, a mustrat duhul necurat, si i-a zis: "Duh mut si surd, îti poruncesc sã iesi afarã din copilul acesta si sã nu mai intri în el."

Odata iesit el nu mai are ce cauta acolo. Cu alte cuvinte acel om are un alt stapin, care e mai puternic decit duhul care a fost dat afara.Insasi faptul ca l-a dat afara ne arata ca Cel  ce la dat afara e mai puternic.Cu toate ca pilda ne arata ca se reintoarce si ca intra din nou. "Mã voi întoarce în casa mea, de unde am iesit."

Pentru a stabili concordanta, s-au armonizarea Scripturi trebuie sa luam in calcul si alte locuri din Cuvint, sa vedem cum stau lucrurile.Se ridica intrebarea, cine a curatit casa care este(Inima omului)?Sunt doua feluri de curatire a casei, inimi.Una omul  si-o curateste el prin percepte religioase si care in locul acelui duh care a “iesit afara”nu a putut omul sa puna nimic in loc. Atunci este normal ca sa intre din nou sis a aduca cite vrea cu el. Sa ma fac mi inteles lucrurile stau  asa.O inima curatita de Dumnezeu este o inima in care Dumnezeu nu o lasa goala.Deacum omul ii apartine Lui Dumnezeu. 

El pune Duhul Lui cel sfint si acesta o locuieste, o pazasta,o tine treaza sa vegieze ca este un vrasmas care da tircoale.Si mai mult decit atit, Duhul lui Dumnezeu este mai puternic. Asa ca, orce incercare a duhului cel rau sa mai vina in inima curatita de Dumnezeu este sortita esecului.Iata cine este in cel rascumparat. Colossians 1:27  cãrora Dumnezeu a voit sã le facã cunoscut care este bogãtia slavei tainei acesteia între Neamuri, si anume: Hristos în voi, nãdejdea slavei. 

25  Si când vine, o gãseste mãturatã si împodobitã.

Am spus deja ca, omul is impodobeste inima cu fel de fel de concepte religioase, care nu are de aface  nimic cu Domnul Hristos.Maturata in sensul in care omul gaseste de cuvinta. Cind Dumnezeu intervine intr-o inima,acea inima are un process de pocainta prin credinta.Fara credinta e cu neputinta sa vedem pe Dumnezeu.

As dori sa arat ce inseamna si o pilda. Cei mai multi o iau pilda ca o realitate. In schimb pilda este o infatisare paminteasca, in termini pamintesti care face mai usor intelesul spiritual, duhovnicesc.Apoi curatirea pe care o capata o inima este in inteles Biblic echivalentul neprihaniri care se capata prin credinta. Este o alta curatire omeneasca de care am mentionat mai sus.Cu alte cuvinte o neprihanire personala la care lucreaza omul.

Ap, Pavel spune ceva, Philippians 3:9  si sã fiu gãsit în El, nu având o neprihãnire a mea, pe care mi-o dã Legea, ci aceea care se capãtã prin credinta în Hristos, neprihãnirea, pe care o dã Dumnezeu, prin credintã.

As incheia spre imbarbatarea celor rascumparati spunind ca, Dumnzeu este ocrotitorul care vegiaza ca copii Luis a ajunga in portul vesic.Domnul sa ne dea harul sa nu punem la indoiala lucrarea pe care Domnul Isus a facu-o la Golgota pentru salvarea sufletelor noastre.

Joh Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: