marți, 5 februarie 2013

Psalms 16:3 Sfintii, care sunt în tarã, oamenii evlaviosi,






Psalms 16:3  Sfintii, care sunt în tarã, oamenii evlaviosi, sunt toatã plãcerea mea.

Un verset care  lamurieste o contradictie intre unii care sustin ca, Sfinti sunt numai cei care au fost declarati de oameni si acum nu mai sunt pe pamint. Acestia sustin ca trebuie sa te inchini la acesti sfinti, ba chiar sa te si rogi lor ca ei sa intervina si sa mijloceasca inaintea lui Dumnezeu zic ei.Dar realitatea Cuvintului lui Dumnzeeu este cu totul alta pe care ne-o dscrie acest verset. Psalmistul vede sfinti pe credinciosii cu care venea in contact.El nu ezita sa spuna ca, Sfintii, care sunt în tarã, Cu alte cuvinte printre noi, ne bucuram cu ei de Domnul .

Este foarte adevarat ca acestia trebuie sa faca dovada sfinteniei printr-o traire sfinta printre semenii lor ca sa poata sa se incadreze in aceasta calite de sfint. Asa era pe vremea Psalmistului de vreme ce el ii cheama sfinti. Dar azi? Nu este cu nimic  schimbat acest  nume de sfint.Traim in dispensatiunea Harului lui Dumnezeu si prin mintuirea pe care am capatat-o prin jerfa Domnului Hristos suntem sfinti,traind ca si cei din vechime printre semenii nostrii.

Intrebarea se pune, facem noi dovada ca suntem sfinti prin felul de viata pe care il traim? O intrebare pe care trebuie sa ne-o punem cu mare seriozitate.Poate cei cu care ne intilnim zilnic in diferite ocazii sa spuna ca suntem sfinti?  Acesta este testul la care suntem supusi de cei din jurul nostru. Il trecem s-au cadem? Fiecare is cunoaste viata si cit traieste spre slava lui Dumnzeeu. Psalmistul ii adduce inainte si ca oamenii evlaviosi, Ce inseamna sa fi evlavios? La urma urmei care e definitia evlaviei? Cu mult timp in urma am mai spus cite-va ginduri cu privire la evlavie.Ce e evlavia? Am gasit ca este starea de liniste si pace launtrica prin situatiile grele, dificile prin care trecem ca copii ai lui Dumnezeu.

Cu alte cuvinte primim din mina Lui tot fara cirtire, cu un duh de multumire. Nici chiar murmurul in interiorul nostru nu is are locul la un om evlavios.Stiind ca avem un Tata bun care ne poarta de grija in toate amanuntele vieti. Chiar daca situatiile pe care El le ingaduie, nu ne sunt confortabile.El stie ce ne trebuie cu mult mai mult decit am sti noi insine.Psalmistul spune ca, acesti oameni Sfinti si evlaviosi, sunt toatã plãcerea mea. Nu is gasea el placera in intilnirile pe care le avea cu altfel de oameni.

Se poate si noi sa avem diferite legaturi cu oameni care nu-L cunosc pe Domnul Hristos ca Mintuitor personal. Fie la locul de munca, in serviciul nostru, fie in diferitele ocazi pe care viata ni-le ofera.Dar ramine ca placerea noastra sa fie ca si a Psalmistului in anturajul celor sfinti.Unde ii intilnim pe acesti sfinti, oameni evlaviosi?Sigur in Casa lui Dumnezeu, in stringerile noastre la olalta cu diferite ocazii.Psalmistul mai spune de aceste intilniri pe care le avea cu acesti sfinti. Psalms 122:1  Mã bucur când mi se zice: "Haidem la Casa Domnului!"

Ah, Casa lui Dumnezeu, care a fost intentata tocmai ca copiii Lui sa se simta bine. Dece sa se simta bine? Pentruca in mijlocul lor  unde se aduna este si Domnul Hristos .Nu este vorba de o cladire oarecare. Nu cred ca Cuvintul face referire la o cladire. Este adevarat ca in vechime se stringeau la cortul intilniri.Dar noi azi, ca rascumparati ai Lui,care e casa Domnului? Poate soceaza ceia ce am sa spun, dar se incadreaza in Cuvintul lui Dumnezeu. 1 Peter 2:5  Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sã fiti o casã duhovniceascã, o preoþie sfântã, si sã aduceti jertfe duhovnicesti, plãcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.

Asa ca, oriunde se string cei rascumparati, este Casa lui Dumnezeu. Cuvintul nu are invedere o cladire anume.Citim ca, cei credinciosi sunt ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sã fiti o casã duhovniceascã, Asa ca, cei ce sustin ca sfintii sunt cei care au murit si la care sa ne rugam,nu au niciun temei Biblic.Si cu atit mai mult casa care este biserica, Cortul  intilniri este formata din suflete vi. Nu din piatre pe care le pune omul cum voieste el.Domnul sa ne ajute sa pretuim pe sfinti cu care ne bucuram. Ei sa fie si pentru noi toata placerea noastra. Sa nu ne satisfaca nimic altceva, decit partasia cu ei.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: