vineri, 8 februarie 2013

Proverbs 1:20 Întelepciunea strigã pe ulite, îsi înaltã glasul în piete


 


Proverbs 1:20  Întelepciunea strigã pe ulite, îsi înaltã glasul în piete

Cum sa strige intelepciunea pe ulite? Ca sa vedem cum stau lucrurile , trebuie mmai intii sa stim cine este Intelepciunea.Cei care citesc Cuvintul lui Dumnezeu zic din nou, cu seriozitate si in dorinta ca Dumnezeu sa le descopere,ei stiu ca este Domnul Isus.Iata de exemplu ce citim in, 1 Corinthians 1:30  si voi, prin El, sunteti în Hristos Isus. El a fost fãcut de Dumnezeu pentru noi întelepciune, neprihãnire, sfintire si rãscumpãrare,Sigur ca versetul arata si alte calitati le-as numi.Dar ne oprim la întelepciune,

Deci vedem cine e intelepciune si cine striga in piete. Care e motivatia Intelepciuni sa strige in piete? Sigur ca, Domnul Isus asa cum spune versetul care este intelepciune a venit cu un scop bine determinat.Dece a venit El? Sa mintuiasca. Ce inseamna mai précis a fi mintuit? Inseamna sa fi apsolvit de vina(povara) de pacate care apasa asupra ta ca om pacatos. Ei bine, pentru acest motiv a venit Domnul Isus ca fiu al omului.Dar iata ca versetul spune  El, striga in piete.

Cind era pe pamint Domnul Hristos a spus celor carora le vorbea, Matthew 16:24  Atunci Isus a zis ucenicilor Sãi: "Dacã voieste cineva sã vinã dupã Mine, sã se lepede de sine, sã-si ia crucea, si sã Mã urmeze. Cred ca la acest verset face referire versetul din Proverbe 1-20.Este o intrebare pe care o avem in acesta situatie.Dece nu veneau oamenii la intelepciune si sa intrebe, dece tot strigi aici in piete ? nu vezi ca nimeni nu ia seama nu vine? Vom vedea in versetul de mai jos ca ce am spus mai sus este adevarat. Cu alte cuvinte nu e nici unul care sa ia seama la Chemarea Domnului Hristos.

Cuvintul ne arata ca , , îsi înaltã glasul în piete. Cu alte cuvinte doar , doar vor auzi.Avem un alt loc sa vedem cine poate auzi si cine nu. Mark 8:18  Aveti ochi, si nu vedeti? Aveti urechi, si nu auziti….Iata deci, dece nu auzeau ei, pe linga faptul ca ignora aceasta chemare. Erau surzi la modul spiritual.Sunt personae care is tocesc auzul prin nu a recepta cuvintele.Ca sa poti auzi Cuvintul lui Dumnezeu este necesar ca El sa-ti desfunda urechile.Intelegem ca, Intelepciunea(Domnul Isus) , îsi înaltã glasul în piete cu alte cuvinte striga si totusi nimeni nu i-a seama.Omul nu are scuze ca nu i-sa vestit Cuvintul si inca cu glas tare.Iata ce ne relateaza versetul 24.Cu toate ca El cheama , omul se inpotriveste.


Proverbs 1:24  Fiindcã eu chem si voi vã împotriviti, fiindcã îmi întind mâna si nimeni nu ia seama,
Domnul Isus a facut sacrificial supreme de a merge la Cruce la Golgota.Chiama de atunci si chiama si pina in zilele noastre, pina cind aceastta chemare v-a inceta. 

Cu alte cuvinte usa Harului lui Dumnezeu se va inchide.Ce face omul? voi vã împotriviti. Sunt o multime de motive pe care omul pacatos le adduce spre as sprijini recitienta lui la vestea buna a Evangeliei.Una din ele este placerea de a se desfata intr-o viata neleguita.Dar cind intervine Dumnezeu si il scoate de supt aceasta dominatie a pactului acel suflet este eliberat si devine un copil al lui Dumnezeu.Inpotivirea este la fel de grava ca si ignorarea.

Caracterul firesc al omului oricare ar fi el, este sa se impotriveasca.Dar Cuvintul arata ca, Domnul Isus sta si cu mina intinsa. Ce inseamna asta? Ca insista si is arata bunavointa fata de sufletele pierdute.Dar si asa, stind cu mina intinsa El primeste ignorarea omului dezinteresat de chemarea Mintuitorului. nimeni nu ia seama, Nu sunt oamenii interesati in as salva sufletul.

Ei sunt preocupati de pamint ca si pe vremea lui Noe.Care va fi finalul? Cei ce au ignorant acest strigat, chemare, vor plati grozav in ziua aceia cre se numeste o zi de razbunare a Domnului.Pentru cei care au fost rascumparati de supt puterea pacatului, nu le ramine decit sa aduca multumiri lui Dumnezeu prin Domnul Hritos.

John Balarie
Los Angeles California

2 comentarii:

crio spunea...

Oare Intelepcunea din proverbe chiar se refera la Hristos? Pentru ca din asta unii trag concluzia ca Hristos a fost creat de Tatal..

8:22 "Domnul m-a făcut cea dintâi dintre lucrările Lui, înaintea celor mai vechi lucrări ale Lui."
(spune Intelepciunea)

John Fischer (Balarie Ion) spunea...

Buna!

Cind citim in Sfintul Cuvint de intelepciune , aceasa face referire la Domnul Hristos. Si Psalmistul il vedea prin prorocie, pentruca toti psalmii sunt proroci. Apoi intreaga Scriptura il are in vedee pe Mintuitorul supt o forma s-au alta.In privinta aceasta nu e bine sa avem dubiu.iata ce spune Psalmistul cu privire la Mintuitorul fiul lui Dumnzeeu.

Psalms 2:7  "Eu voi vesti hotãrârea Lui", zice Unsul; "Domnul Mi-a zis: "Tu eºti Fiul Meu! Astãzi Te-am nãscut.

Va doresc o noapte binecuvintata s-au o zi.Am inteles ca locuiti in Romania daca sunt sigur.

Cu respect
John