duminică, 17 februarie 2013

Psalms 37:7 Taci înaintea Domnului, si nãdãjduieste în El.














Psalms 37:7  Taci înaintea Domnului, si nãdãjduieste în El. Nu te mânia pe cel ce izbuteste în umbletele lui, pe omul care îsi vede împlinirea planurilor lui rele.

Taci înaintea Domnului, Iata un indemn pe care Cuvintul ni-l scoate inaintea noastra.sa taci? Pai cei mai multi dintre noi nu ne putem tine gura in friu.Nu putem si nici nu vrem. Suntem gata sa dam riposte nu numi omului ci si lui Dumnezeu.

Omului o putem face cu gura, lui Dumnezeu prin atitudinea de inima pe care o aratam fata de El.A tacea , pe oparte face dovada de intelepciune iar pe de alta parte, puterea pe care ne-a dat-o de a tine in friu acest madular care face atit rau Limba.Si Ap, Iacov are ceva de spus in privinta limbi.

Ea este cea care nu poate tace cind nu este tinuta supt control, stapinire. James 3:5  Tot asa si limba, este un mic mãdular, si se fãleste cu lucruri mari. Iatã, un foc mic ce pãdure mare aprinde!Dar aici cuvintul spune ca, înaintea Domnului.Poate nu iti convine cum se deruleaza evanimentele in viata ta.

Evenimente care sunt ingaduite de Dumnezeu, ca sa nu zic ca, deseori El lucreaza la sfintirea copilor lui prin diferite situatii al vieti.Nu te poti impaca cu ce ingaduie El? Esti recalcitrant, rebelios,si chiar iti dai drumul la gura. Ti-ai iesit de supt controlul Duhului sfint.Ei bine, indemnul este sa taci.

Si daca iti iesi din control si nu taci, ce poti schimba din situatia prin care El ingaduie sa treci?Apsolut nimic.Atunci ca un om intelept nu este mai bine sa ramii in tacere inaintea Lui? Si vei fi binecuvint (ta). Psalmistul ii adduce inatentie pe cei cu care el avea de aface. Acestia ii creiu  problem in viata. El era constient ca Dumnezeu stie de toate.Deaceia continua zicind, si nãdãjduieste în El.

Sigur ca, Dumnezeu, care vegiaza la tot ce se intimpla in viata unui rascumparat al Lui, nu este indifferent. Mai ales ca, El, este cel ce dirijeaza aceste evenimente spre binele nostru.Sa nadajduim ca El va inceta as zice aceasta disciplina din viata noastra.
Dar atentie, Dumnezeu nu va indeparta dela noi aceste circumstante neplacute pina ce ele nu is indeplinesc scopul pe care El il vrea in vietile noastre.Dar noi suntem indemnati sa nadajduim in El.Aceasta nadejde ne va adduce pace launtrica si tot odata il vom cinsti prin felul nostru de incredere. Nu te mânia pe cel ce izbuteste în umbletele lui, 

Aici vedem ca Psalmistului, cei rai ii faceau viata amara as zice.Si in vietile noastre Dumnezeu se foloseste de cei din jurul nostru, pentru ca noi sa fim disciplinati.Suntem por niti sa nu realzam ca Dumnezeu, este cel care se foloseste de acesti oameni ca sa ne faca uneori viata amara.Este si mai grav cind rimnim, ne uitam cu un grad de invidie as zice la cei rai care prospera prin umbletele lor.Pentru ei aici este totul.

Pentru un copil al lui Dumnezeu pamintul este un loc ostil.Ostil a fost si pentru Mintuitorul.Dece ar fi primitor pentru noi. Cel credincios este in treacat spre patria cereasca.Asa ca, atitudinea cea mai buna este sa ignoram prosperitatea celor ce isbutesc in umbletele lor. pe omul care îsi vede împlinirea planurilor lui rele. Aici psalmistul specifica cine sunt cei care izbutesc in umbletele lor.

Sunt cei rai. Asa cum am spus, acestia pot sa duca o viata mai indestulata aici pe pamint.Dar nu se termina totul aici, cum zic unii.Cu toate ca ei se considera pe undeva impliniti sa vedem se spune Cuvintul despre ei. Isai Isaiah 48:22  Cei rãi n-au pace, zice Domnul. 57:21  "Cei rãi n-au pace", zice Dumnezeul meu.

Cind Cuvintul repeat de doua ori este un lucru pe care Dumnezeu nu-l trece cu vederea.El ce spune si implineste la vremea Lui.Realizam noi ca nu zice omul? Chiar daca se simte in belsug , impliniti in felul lor, ei nu au pace. Ei uu o spun,ca nu au pace. Ce ai aici pe pamint nu iti adduce  pacea launtrica.Dumnezeu care cunoaste spune despre acestia, care sunt rai in structura lor ca nu au pace.

La ce iti foloseste toate daca nu ai pace? O liniste launtrica?. Acest verset este spre folosul nostru ca sa punem in aplicare tacerea, care este o virtute in viata celui credincios. Si tot odata de mare folos.Domnul sa ne dea harul sa fim multumiti in starea in care ne aseaza El.

John Balarie
Los Angeles California
,

Niciun comentariu: