marți, 23 decembrie 2014

1 Ioan 1:7.Dar dacă umblăm în lumină,................



1 Ioan 1:7.Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuş este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat.

     Avem inaintea noastra un verset care ne pune o conditie de a fi curatiti de pacate, si nu numai de un pacat sau altul, ci de toate pacatele, de orce pacat.Auzi pe cite unul care se considera crestin ca nu poate sa se lase de una sau de alta. Negresit ca acestea sunt pacate.Am spus ca avem o conditie care trebuie sa fie indeplinita de cel ce se considera crestin.Dar dacă umblăm în lumină, Sigur ca cei mai multi dintre noi ne consideram ca umblam in lumina.Dar realitatea este contrara a ceia ce spunem.A umbla in lumina, nu poti spune ca nu poti sa te lasi de un pacat sau altul.Apoi nu poti umbla in lumina daca lumina nu este deja in interiorul tau, in inima ta.Dar care este aceasta lumina pe care Cuvintul ne-o aduce in atentie?Lumina la modul literal este Cuvintul lui Dumnezeu.

     Acest Cuvint ne arata daca suntem murdari sau daca din cind in cind apare o pata in vietile noastre.Cu alte cuvinte, aceasta pata este numita pacat.după cum El însuş este în lumină, Despre care El însuş este vorba?Intelegem ca este Domnul Isus Ioan 3:19…...odată venită Lumina în lume, …..Daca esti unul din cei ce spui ca nu te poti te lasa de unul sau de altul te incadrezi in ceie ce Cuvintul continua sa ne spuna in acest verset….oamenii au iubit mai mult întunerecul decît lumina,Rezultatul umblari in lumina este ca putem sa avem părtăşie unii cu alţii; Nu e partasie, nu e lumina si din nou, te incadrezi in cei ce iubesc mai mult intunericul. Nu se poate vorbi la caestia care nu pot trai in lumina de nascti din nou.Iata dece nu se poate trai in lumina.

     Nu stiu citi dintre noi ne intrebam, “ dece nu pot trai alaturi de fratele meu”?Pentruca nu sunt in lumina este raspunsul.Defapt, stim bine ca,”Intunericul nu sta la un loc cu lumina”.Apoi la sfirsitul acestui verset avem o garantie pe care o da Cuvintul lui Dumnezeu.şi sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat.Aceasta este conditia ca sa avem partasie trairea, umblarea, in lumina. Apoi, suntem curatiti de orce pacat.As aduce din nou putin in atentie ce am mai spus cu ceva timp in urma anume: 2 Petru 1 19………pînă se va crăpa de ziuă şi va răsări luceafărul de dimineaţă în inimile voastre.Nu poti avea lumina atit timp cit Luceafarul nu a aparut in inima ta.Versetul ne scoate in evidenta ca, pînă se va crăpa de ziuă Noi toti poate am urmarit acest crapat de ziua la modul literal.Am opservat cind apare lumina se crapa de ziua.

     Adica, cu alte cuvinte, intunericul ca vrea sau nu trebuie sa dispara din naintea lumini care apare.Adica, pacarul, in fata neprihaniri nu are ce cauta. Daca nu ai avut un crapat de ziua in viata ta, asta face dovada ca lumina Cuvintului nu a patruns in inima ta.Craparea de ziua as numi-o separae. Separarea intunericului care este mediul in care pacatul se desvolta si lumina care aduce cu ea zorii unei vieti noi din Domnul Hristos care e lumina.şi va răsări luceafărul Am mai spus cite ceva de acest Luceafar,al dimineti,al zorilor,care aduce in Inima celui rascumparat o noua viata, un nou comportament.Crapatul de ziua este insasi acest fenomen al aparitiei acestui Luceafar, care imprastie intunericul,Pacatul.El produce acest fenomen de a se crapa de ziua.Daca Luceafarul nu is face prezenta intunericul nu v-a fi imprastiat. Si totusi sunt uni, daca nu cei mai multi, care traind in intuneric se considera ca sunt crestini.Aceasta e evaluarea lor personala.O adevarata evaluare o face cei din jurul tau.Si in ultima instanta Dumnezeu, care are ultimul cuvint.

     Iata ce nu inteleg cei mei multi dintre noi. Ca nu mersul la Biserica, Adunare, face dovada ca Luceafarul a aparut in inima, ci lumina pe care o imprastii in relatiile tale cu alti frati.Pentruca Cuvintul aduce inainte relatia de partasie a unuia cu altul ca frati.avem părtăşie unii cu alţii; Noi toti realizam ca nu se poate avea parasie atit timp cit intunericul ete prezent intr-o Inima.Aposatolul Pavel, aduce acest Luceafar supt o alta forma as numi-o in persoana Domnului Hristos cind zice, Coloseni 1: 27. anume: Hristos în voi,......Cred ca este destul de simplu sa realizam dece nu ne putem intelege deseori unul cu altul. Dece Biserici, Adunari se destrama. Pentruca nu in inima la toti care se aduna la olata s-a crapat de ziua, nu a aparut Luceafarul de dimineata,nu e Hristos in toti care se aduna la olalta.Ce este mai dureros ca sunt uni din acestia in a caror inima Luceafaru nu e acolo. Ne fiind acolo sa nu ne asteptam sa apara raza de lumina din acea inima si nici in jurul lui.

     Si totusi acestia sunt printre cei care se ocupa de Adunare dar, de casa lor nu.Acestia finca traiesc in intuneric si-au gasit o motivatie sa aduca inaintea fratilor dezbinarea prin expresia ca Mantuirea se pierde.Nu te poti astepta la o partasie intre intuneric si lumina.Cel in a carui Inima s-a crapat de ziua si a aparut Luceafarul v-a imprastia lumina evangeliei, a unei vieti traite in temere de Dumnezeu, printre semenii lui.O intrebare pe care am mai pus-o si cu alta ocazie;Te cunosc vecinii, colegii, cei cu care vi zilnic in legatura ca esti un copil al lui Dumnezeu?Imprastii raze de lumina in jurul tau?Aceasta e intrebarea de baza pe care trebuie sa ne-o adresam personal cu sinceritate.Asta nu o vom putea face daca nu e Luceafarul in inima noastra.Dumnezeu sa ajute pe toti care se cred ca au lumina in Inima dar care prin felul lor de a trai, de a actiona fac faptele intunericului.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: