marți, 16 decembrie 2014

Romani 7: 24. O, nenorocitul de mine!..........



Romani 7: 24. O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?

     Daca citim si versetele 14, inclusiv si 25. vom vedea ca ap, Pavel si el traia in acest trup cum il numeste el de moarte.Cel nascut din nou are doua firi,una carnala care in componenta ei sunt toate atitudinele negativ din viata unui om.Fiecare stie cum este cu aceasta fire pacatoasa in ultima instanta.Lumea traieste in aceasta fire si se complace pe drumul vieti pe care ii directeaza.Nu tot asa este cu cel nascut din nou.El a primit dela Dumnezeu odata cu nasterea din nou o noua fire cea din Dumnezeu.In acesti copii ai lui Dumnezeu este o lupta continua.Iata dece ap, Pavel spune;O, nenorocitul de mine! Se chiama singur un om nenorocit.Nu stiu citi dintre noi ne-am zis vreo data ca suntem nenorociti in lupta cu pacatul oricare ar fi el? Ca sa ajungi sa iti recunosti o astfel de stare cu care te confrunti mai tot timpul vieti acesteia pamantesti, trebuie sa fie lupta aceia dintre aceste doua firi.
     Nu este lupta in viata ta, nu este firea din Dumnezeu. Aceste doua firi sunt potrivnice una alteia.Ce carnala ne trage spre pamant si cu ce poate sa ofere ea,Iar cea din Dumnezeu ne vrea pentru cer.Dar dece se cheama Pavel nenorocit?Tocmai din acest motiv al luptei launtrice pe care o avea zilnic.Pavel se vaieta intrun fel pe el insusi.Nu era necesar sa ii spuna cineva ca este nenorocit.Nimenea nu iti poate cunoaste lupta launtrica pe care o ai ca copil al lui Dumnezeu.Deseori se poate vede si pe fata celui rascumparat ca este apasat.Aceasta lupta interioara este mult mai cumplita decit cea exterioara la modul literal.Sa fi ajuns Pavel in sensibilitatea lui launtrica la o desnadejde?De moment poate ca da.El privea le el insusi si se vedea neputincios in as regla viata dupa cum ar fi dorit.
     Intotdeauna cind privim la noi ,la puterile noastre firesti, suntem falimentari si ajungem ca si Pavel sa traim aceasta desnadejde temporala.El se intreaba as zice intrun fel disperat;Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte? Tot necazul pe care il avea, era cu acest trup carnal. Nu stim ce anume il apasa pe Pavel de a ajuns la aceasta disperare as numi-o.Negresi ca era vorba de pacat intrun fel s-au altul.Ne cunoastem pe noi insine si putem sa ne dam seama prin ce strinsori de suflet trecea Pavel.El il numeste; trup de moarte.Sigur ca intelegea ca, odata si odata v-a scapa de acest trup care ii facea necazuri si nu putea sa traiasca in firea cea noua din Dumnezeu cum ar fi dorit.In versetul 25,el gaseste solutia care ii v-a veni in ajutor la ceia ce el singur nu putea sa biruiasca.Cum stam noi? este aceast strigat l-as numi de disperare , de desnadejde ca si la ap, Pavel?Dac suntem ai Domnului Hristos trebuie sa se gaseasca in fiinta noastra launtrica aceasta lupta care l-a dus pe Pavel la o asa desnadejde. Dar nu mai putin este si cu noi. Suntem la fel ca si Apostolul.
     Daca suntem pasivi si ne complacem in astfel de stari pe care firea carnala le produce este un semn de intrebare daca avem firea cea noua din Dumnezeu.Asa cum am spus, a gasit solutia as zice, si-a venit in fire si realizeaza ca singurul care poate sa intervina in viata lui este numai Dumnezeu.25. Mulţămiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru! ... Astfel dar, cu mintea, eu slujesc legii lui Dumnezeu; dar cu firea pămîntească, slujesc legii păcatului. Parca s-a si linistit intrun fel de apasarea care era peste el.cred ca a abandonat lupta de unul singur si ajunge sa spuna;Mulţămiri fie aduse lui Dumnezeu,Ce invatam noi din acest loc? Spun din nou; “daca nu invatam nimic inseamna ca nu suntem interesati sa aplicam in viata noastra”.Ne aplicind vom avea o stare de zbucium continu. Asta numai in cazul ca avem aceasta fire din Dumnezeu. Pentruca pe caea carnala o avem oricum.
     Cind Dumnezeu ne-a nascut din nou a pus in firea noua si Duhul lui cel sfint care ne ajuta in toate privintele sa traim o viata spre slava Lui.Ce frumos spune Pavel adaogind, cum sa aducem aceste multumiri catre Dumnezeu;prin Isus Hristos, Domnul nostru! ...Dece il implica Pavel si pe Domnul Isus?Pentruca Mintuitorul este cel ce intervine le Tatal pentru ajutorul de care avem nevoie.Domnul Hristos simte cu noi si ne vine in ajutor.Spune Domnul Hristos cind vine vorba sa cerem ceva lui Dumnezeu sa ne adresam in numele Lui.Ioan 14:14. Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.Intelesese Pavel ca nu poti avea acces direct la Dumnezeu decit prin Domnul Hristos, Fiul Sau.Am intilnit persoane care spun ca ei il recunosc pe Dumnezeu dar nu si pe Domnul Isus. Sigur acestia saracii de ei nu stiu ce pret are Fiul inaintea Tatalui.Pentru noi care ii apartinem Domnului Hristos,toate nevoile noastre pe care le aducem inaintea lui Dumnezeu trebuiesc aduse in numele scump al Domnului Hristos.
     Pavel aduce inainte cum e mintea implicata in viata celui rascumparat.cu mintea, eu slujesc legii lui Dumnezeu; Ap, Petru spune ceva de minte.1 Petru 1;13,....încingeţi-vă coapsele minţii[g] voastre Nu e vorba sa o incingi precum briul cu care batranii odata se incingeau.Am sa dau si in Engleza sa vedem cum se folosea Pavel de mintea lui in intelegerea ap, Petru.13,Therefore, with minds that are alert and fully sober,Vrea sa spuna ca mintea sa fie in alerta, preocupata cu Cuvantul lui Dumnezeu nu cu ale lumi.Si de ne clintita.Incheie ap, Pavel cu trupul carnal care la rindul lui si el slujeste dar pacatului.dar cu firea pămîntească, slujesc legii păcatului.Ce inteleg la sfirsit este ca.Este neaparat necesar sa tinem mintea preocupata cu Cuvintul lui Dumnezeu ca sa putem sa combatem ceia ce acest trup de carne ne-ar provoca.Domnul sa ne dea harul sa punem la inima ceia ce citim din Cuvint.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: