joi, 25 decembrie 2014

1 Petru 1:13.. De aceea, încingeţi-vă coapsele minţii voastre,..............



1 Petru 1:13.. De aceea, încingeţi-vă coapsele minţii voastre, fiţi treji, şi puneţi-vă toată nădejdea în harul, care vă va fi adus, la arătarea lui Isus Hristos.


Un verset de alerta pentru cei ce sunt ai Domnului Hristos.Dece numai pentru acestia?Pentruca lumea crestina nu este in asteptarea Mintuitorului.Sunt unii daca nu cei mai multi care acest scump cuvint de Mintuitor il au pe buzele lor sau poate nici pe buze nu il au.Preocuparea lor este pamantul si atita tot.Sunt din acestia cu gramada printre copiii lui Dumnezeu. ba, au invatat si limba canana, adica iti vorbeste din Cuvint, spunand supt o forma sau alta, ce a facut Domnul Hristos la Golgota nu ar avea valoare vesnica. Acestia califica Mantuirea Domnului Hristos ca fiind ne “statornica”. Ar vrea sa spuna ca, o poti avea si o poti pierde. In mintea acestora erezia poate nimici cele mai sensibile sentimente fata de Domnul Hristos.Dar ce este important este ca, Dumnezeu nu a lasat lucrarea pe care Fiul sau a facut-o la Golgota la cheremul, discretia omului.Ap, Petru vorbea unora care se considerau credinciosi si nu gresesc cand spun,ca erau printre ei ca intotdeauna, cei mai multi care nu erau nascuti din nou.


Acestia aduceau in stringerile lor la olalta influente negative si slabeau increderea celor multi.Dar sunt convins ca printre ei erau si credinciosi care nu cadeau victime acestor invataturi straine. Acestia sunt copii ai lui Dumnezeu care au temelia asezata in Domnul Hristos. Nu ca si-au asezat-o ei ci ca au fost asezati de insusi Dumnezeu Tatal.Psalmistul era constient ca nu se poate duce pe stanca care era prea inalta pentru el si ii cere lui Dumnezeu sa-l duca.Psalmul 61:2„Du-mă pe stînca pe care n-o pot ajunge….Ap, ii indeamna pe cei a caror nadejde se clatina in urma acestor impostori ii numesc, care aduceau in mijlocul fratilor invataturi cu totul abatute dela ceia ce Cuvintul ne invata.Iata ce ii indeamna ap,De aceea, încingeţi-vă coapsele minţii voastre, Am mai spus ca nu mintea are coapse. Este o asemanare cu a fi in alerta, a fi treji,in asteptare. Stiind ca vrasmasul lucreaza prin acestia care se dau drept crestini.Ar vrea Petru sa le spuna fratilor sinceri sa nu se lase clatinati de aceste invataturi care se raspandesc printre ei.Nu le poti opri, dar te poti tine departe de acestia care le aduc in mijlocul adunari.


Ap, Petru arata in cap, 2 Petru 3:3-4…. vor veni batjocoritori plini de batjocuri…...4. şi vor zice: „Unde este făgăduinţa venirii Lui?.......Petru vrea sa-i intareasca pe cale pe cei ce erau ai Domnului Hristos.Le spune ca este important sa fie treji, adica sa nu ii apuce motaitul si chiar somnul.Si ap, Pavel are ceva de spus in privinta acestui somn care cel rau il aduce prin cei ne taiati imprejur.Acestia au intentia de a le sustrage atentia fratilor dela asteptarea veniri Domnului Hristos si intalniri cu El.1 Corinteni 11:30. Din pricina aceasta sînt între voi mulţi neputincioşi şi bolnavi, şi nu puţini dorm. Iata ce fel erau in adunare care se strangeau si daca ii intrebai, ca si azi, ei spuneau ca sunt credinciosi.mulţi neputincioşi Nu cred ca ap, face referire la a dormi in timp ce se predica, cu toate ca am vazut si din acestia destui. El se refera la faptul ca nu-i intereseaza ce se intampla in adunare,Ei vin acolo si nu sunt prezenti.In ei nu este puterea de a se impotrivi pacatului sau unor stari care tulbura adunarea.Dar mai sunt si alte doua categori.şi bolnavi, Acestia nu au fost vindecati nici-o data de Domnul Hristos care vindeca sufleteste.Nu poti ca Domnul Hristos sa te ia in grija Lui si sa ramai bolnav. El vindeca orce fel de boala spirituala, sufleteasca.Nu a dat drumul nimanui din cei care au intrat in contact cu El sa plece asa cum au venit la El.


Din acestia sunt in adunare in mijlocul fratilor si sunt bolnavi. Sunt o sumedenie de boli spirituale care se manifesta in vietile unora care fregventeaza adunarile.Iata si o ultima categorie care se gaseste printre cei care participa la strangerile la olalta.şi nu puţini dorm.Ei dorm precum erau cele cinci feciore ne intelepte.  Erau si ele in asteptare dar dormind. Asa sunt si azi in adunari o multime care dorm.Vin acolo dintrun impuls firesc,carnal.Nu sunt constienti ca in mijlocul lor se gaseste Mantuitorul.Iata dece le spune Petru sa  fiţi treji, Parca ar vrea sa le spuna celor nascuti din nou, lasatii pe acestia sa doarma. Voi sunteti in asteptarea Mirelui.In general si copiii lui Dumnezeu pot fi prinsi in acest act al somnolentei. Traim cu totii in acest trup supus slabiciunilor.Pentru cei ce sunt ai Domnului Hristos este acest indemn  fiţi treji,Le arata in ce sa is puna ei nadejdea.puneţi-vă toată nădejdea în harul, care vă va fi adus, la arătarea lui Isus Hristos.


La venirea Mantuitorului pentrua a lua pe ai Lui, este necesar ca cei rascumparati sa poata in trupurile noi sa se desprinda de forta de atractie a pamantului. Cu toate ca aceste trupuri noi nu mai au nimic cu pamantul ca sunt de slava.Dar este necesar ca Mintuitorul sa aduca Harul cu El.Cuvintul ne arata ca,Efeseni 2:8.8. Căci prin har aţi fost mîntuiţi,Atentionare pentru cei ce pun la indoiala mantuirea . Cuvantul spune ca mantuirea a fost data atunci in trecut cand Dumnezeu a facut acea nastere din nou in vietile noastre.Daca luam seama este la timpul trecut continu.A fost infaptuita in trecut, la un anumit timp si continua pana la intalnirea cu Scumpul nostru Mantuitor.Din nou as dori sa impartasesc aceste ginduri cu Fratiii si Surorile mele de pretutindeni, in nadejdea asteptari veniri Domnului Hristos. El a promis si i-a cerut Tatalui ca,Ioan 17:24.Tată, vreau ca acolo unde sînt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: