duminică, 28 decembrie 2014

Ezechel 13:3.Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu:..................


Ezechel 13:3.Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: «Vai de proorocii fără minte, cari umblă după duhul lor şi nu văd nimic!

Dumnezeu intotdeauna a ridicat Proroci care sa vorbeasca Poporului. Dar sa vorbeasca cuvintele pe care El le dadea.In decursul Istoriei poporului Israel, ca de el este vorba, au avut din partea lui Dumnezeu acest privilegiu de a fi in contact cu El.Privilegiu pe care niciun alt popor nu a putut sa se bucure. Lor le-a dat Dumnezeu Proroci ca sa tina legatura cu Cel care i-a scos din Tara Egiptului din robie.Scriptura ne arata ca au fost si sunt si azi Proroci mincinosi. Cu alte cuvinte, ei vorbesc dela ei nu dela Dumnezeu.Asa era atunci dar cum este azi? Negresit ca printre cei carora Dumnezeu le da ceva de spus in Adunare sunt si unii care vorbesc dela ei. Poate cineva v-a zice,”azi nu mai sunt Proroci”Am spus si cu o alta ocazie ce face Prorocul, care e lucrarea lui printre oameni.

El declara, sau spune, ce ii descopere Dumnezeu prin Cuvantul Lui.Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu:Nu era un glas dela om ci era chiar dela Dumnezeu insusi.Cel ce vesteste Cuvantul trebuie sa zica ca si Samuel 1 Samuel 3:9….«Vorbeşte, Doamne, căci robul Tău ascultă.“ Acest verset  cred ca este aplicabil la orcare credincios. Ce vreau sa spun este ca, Inainte de a deschide gura oricare dintre cei care se considera ca au o legatura cu Dumnezeu ar trenui sa nu si-o deschida in graba fara sa stea mai inti sa asculte ce vrea sa-i spuna Dumnezeu prin Cucantul Lui. Negresit ca noua celor de azi Dumnezeu nu ne mai vorbeste in felul cum le vorbea Prorocilor din vechime.Azi Dumnezeu a lasat Cuvantul Lui scris. Dar cum sa putem sa vorbim cuvintele pe care Dumnezeu le-a pus in Scriptura atat timp cat acest Cuvant este neglijat, sau unii dintre cei ce vestesc”evangelia” sunt plini de ei insusi?Poate unora din noi ne vine greu sa ne numim Robi asa cum se chema slujitorii lui Dumnezeu.

Dar acest cuvant de rob,este pentru ap, Pavel si Petru un cuvant scump. As zice, un prileji de lauda. Lauda sfinta in smerenie.Si cand Ezechel era atent le ce avea Dumnezeu sa-i vorbeasca, cred ca era numai urechi sa nu scape vreun cuvant.Cu alta ocazie Dumnezeu il atentioneaza pe Ezechel sa nu cum-va sa scape, sa omita, vreun cuvint sa nu il spuna poporului.Iata deci, ce ii spune Dumnezeu.Vai de proorocii fără minte,Sa se fi intrebat Ezexchel daca vor fi si proroci din acestia care sa nu aiba minte? nu stim.Dece Dumnezeu ii numeste pe acesti proroci fara minte?Nu stim, dar putem sa intelegem din contextul intregului verset.Ca sunt unii care nu au minte, este un adevar de necontestat.Putem intelege din ce citim mai jos.Si in timpul nostru sunt astfel de proroci(cei care vestesc intrun fel Cuvantul)care nu au minte.Nu este o afirmatie a mea. Nu,ca asa citim in Cuvant.Din nou, poate cineva v-a spune ca nu mai sunt proroci. Sau cum spuneti ca cei care se ridica sa vorbeasca ca nu au minte?Am spus ce face un proroc si ce il califica ca sa fie proroc. Aduce inaintea oamenilor ce vrea Dumnezeu sa-i anunte. Apsolut nimic dela el ca proroc.Insuai Cuvantul ii numeste pe unii dintre acestia ca nu au minte.

Dar pentru noi cei de azi am putea sa traducem proroc in vestitor si tot una este.Daca aplicam la noi, Dumnezeu ar zice;Vai de vestitorii fara minte.Sa nu fi avut aceia si cei de azi minte? La modul literal, ei  au minte. Dar aceasta minte nu este calauzita de Dumnezeu.Daca citim Biblia cu atentie in mod deosebit Ieremia, Isaia si Ezechel, vom vedea ce spune Dumnezeu de acesti proroci fara minte, sau numiti mincinosi.Dece mincinosi? pentruca nu spun ceia ce Dumneezu ar vrea sa spuna.Pentruca nu au o legetura cu Dumnezeu. Acestia nu sunt trimisi de El sa spuna nimic poporului din partea Lui. Cei din vechime ca si cei de azi vin si spun din duhul lor.Vom vedea ca,Dumnezeu, nu a scapat din vedere sa mentioneze acest amanunt de mare importanta.cari umblă după duhul lor şi nu văd nimic! As spune ca a umbla dupa duhul lor este tot una cu a umbla dupa cum ii duce capul lor.Daca cei din vechime umblau dupa duhul lor si nu aveau nici-o calauzire dela Dumnezeu,dece nu ar face-o si cei din zilele noastre.Sunt ei mai diferiti?

Este mult mai usor sa te prezinti in Adunare in fata fratilor si sa spui tot ce iti trece prin minte(duhul tau). Dece este mai usor? Pentruca nu trebuie sa fi atent la ce le spui atata timp cat tu nu ai numic de spus din Partea lui Dumnezeu, (din Duhul lui).Ce vreau sa spun este ca,atunci cand spui cuvintele lui Dumnezeu trebuie sa fi constient ca nimic din al tau sa nu se interfereaza cu ce e din al lui Dumnezeu.cari umblă după duhul lor Inteleg ca Cuvintul vrea sa ne aratae noua celor de azi ca,unii din acestia care dau invatatura in Adunari nu numai ca vorbesc din duhul lor. Dar umbla dupa acest duh al lor. Cu alte cuvinte nu cauta inteietatea Domnului Hristos.Acestia nu inteleg ca El, Domnul Hristos, trebuie sa aiba inteietate in toate lucrurile.Cand privim la nivelul adunarilor, bisericilor, ca este asa de scazut spiritual, intelegem ca au fost”hraniti” cu ce a putut acel pastor sau predicator sa dea din duhul lui.Fie povestiri, sau ceva de natura intelectuala care sa fie apreciata.

Iata cum se termina acest verset cu cei care umbla dupa duhul lor.şi nu văd nimic! Nu este greu de inteles ceia ce spune Dumnezeu aici ca nu vad nimic.Ca sa nu vezi nimic asta inseamna ca esti complect orb(spiritual) nu partial.As spune ca, Dumnezeu nu da lumina celui care umbla dupa duhul lui.Asa era in vechime cu prorocii mincinosi care vorbeau dela ei. Dumnezeu spune,”nu Eu i-am trimis”. Dumnezeu as zice, onoreaza cautarea,cercetarea, celui care se uita, umbla, dupa ce ii apartine lui Dumnezeu prin Cuvant.Nu te ridica sa spui ,”asa vorbeste Domnul” Ca vine din duhul tau.Si pentru acest motiv Dumnezeu nu binecuvinteaza vorbirea acestora oricare ar fi ei.Am mai spus cu alta ocazie. Poti avea ani buni de participare la strangerea la olalta sau chiar cum fac unii seminare teologice si sa nu ai o vorbire binecuvintata de Dumnezeu. Dece? pentruca umbli dupa duhul tau.Am avut ocazia sa vad dintre acestia care vorbeau din duhul lor si cred ca noi toti am opservat acest aspect care ne arata departarea de Cuvantul lui Dumnezeu mai mult ca orvand in zilele noastre.

Ce sa mai spun ca, cei care ar avea ceva de spus din Duhul lui Dumnezeu, sunt impiedicati de acestia care vorbesc din duhul lor.Esti in duhul tau? nu vei avea acces la descoperirile Duhului lui Dumnezeu din citirea Cuvantului.Vad in acestia care umbla dupa duhul lor,ca lipsesc aceste doua caracteristici ale unui copil al lui Dumnezeu.a) temerea de Dumnezeu( sa nu spui nimic dela tine) si apoi, b) iubirea Cuvantului lui Dumnezeu,(nu iubirea de sine).Cind ma gandesc la Iubirea Cuvintului vreau sa spun ca,Cel care il iubeste se desfata in acest Cuvint sfint.Psalmistul se temea de Dumnezeu si se desfata in Cuvintul Lui.Psalmul 116:16. Mă desfătez în orînduirile Tale,şi nu uit Cuvîntul Tău.Am zice noi, care ne asteptam duminica de duminica sa ascultam descoperiri noi din Cuvint,chiar sa nu vada acestia nimic? nu văd nimic!Acestea sunt cuvintele pe care le citim in Cuvantul lui Dumnezeu. Si trebuie sa recunoastem si noi ca aceasta e realitatea prin adunarile pe care le fregventam.Apostazia este la ea acasa.Domnul sa dea har Fratilor si Surorilor sa se hraneasca personal cu Cuvantul lui Dumnezeu in particular, sa nu astepte duminica la Biserica, Adunare,ca sa ia vre-o portie de hrana.Sa nu fiu inteles gresit. Sunt fratii zmeriti care stiu ce sa spuna din descoperilie pe care le primesc dela Dumnezeu.

John balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: