sâmbătă, 13 decembrie 2014

2 Petru 2:19. Şi avem cuvîntul proorociei făcut şi mai tare;.............


2 Petru 2:19. Şi avem cuvîntul proorociei făcut şi mai tare; la care bine faceţi că luaţi aminte, ca la o lumină care străluceşte într-un loc întunecos, pînă se va crăpa de ziuă şi va răsări luceafărul de dimineaţă în inimile voastre.

Erau unii care contesta la Petru cit si la Pavel apostolia. Petru se simte obligat sa le spuna acestor credinciosi ca el a fost martor ocular al trairi impreuna cu Domnul Hristos.Zic,credinciosi,pentruca erau cu totii intrun loc unde se vestea evangelia.Erau si unii care vor face dovada ca nu sunt nascuti din nou.Petru cunostea pe Domnul Hristos prin vedere.Adica mergind alaturi de El in fiecare zi.Acestia carora le scrie ap, Petru vroiau ceva care se poate pipai sa vada cu acesti ochii de carne.Si nu numai ei, dealungul veacurilor au fost putini care s-au atasat de Domnul Hristos as zice prin CREDINTA. Dece? Pentruca aceasta credinta este darul lui Dumnezeu.Am spus putini, pentruca insusi Domnul Isus spune ca,Matei 7:14.14. Dar strîmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sînt ceice o află.

Credinta aceasta patrunde in inima lucrata de Dumnezeu. Sa nu ne asteptam ca omul cu credinta lui biologica cu care se naste sa ajunga sa aibe o comuniune cu Domnul Hristos.Şi avem cuvîntul proorociei făcut şi mai tare;Acestia cu toate ca aveau acest cuvint al prorociei despre Cel ce avea sa vina, Mesia, nu plateau atentie la ce le era relatat in vechiul testament.Cuvintul ne arata ca,1 Petru 1;10.Prorocii ….ţinta cercetărilor şi căutării lor stăruitoare…...Deci, nu erau in necunostinta.Si astazi sunt multi care daca este vorba sa comenteze pe baza unui adevar din Scriptura , ei spun ce stiu ei , ce au fost invatati. Dar fara sa faca dovada din Cuvintul scris.Apoi, Petru nu vrea sa ii lezeze si le spune aceste cuvinte;la care bine faceţi că luaţi aminte, Nu stiu din contest cita luare aminte aveau acestia.O sa vedem ceva mai jos de felul cum ei luau aminte. Am spus in nenumarate rinduri ca, Apostolii le scria, le vorbea, unora care erau in Biserica, Adunare, dar care nu erau cu totii nascuti din nou.

Cred ca v-a fi luat aminte doar care erau nascuti din nou.Ce minunat sa iei aminte la ce scrie in Cuvint. Adica nu la ce spune unul s-au altul fara sa vedem daca corespunde cu ce scrie in Cuvint. Acest Cuvintul al lui Dumnezeu,este viata si lumina.Sa nu fiu inteles gresit.Cel ce vorbeste poate vorbi din Cuvint, dar poate avea si devieri, umpluturi de natura fireasca, omeneasca. Lucru care se vede destul de clar in mai toate adunarile.Petru le spune ca, aceste prorocii s-au Cuvintul scris este o lumina.ca la o lumină care străluceşte într-un loc întunecos,Lumina este Domnul Hristos care straluceste.Cine este locul intunecos? Inteleg din Cuvint ca lumea zace in cel rau. Cu alte cuvinte, cel rau este printul intunericului.Noi toti traim literal,viata aceasta intrun intuneric produs de neleguirile si pacatele care domina lume intreaga. Ici colea vezi cite o luminita care straluceste, acestia sunt cei rascumparati.Daca e lumina, nu ai nevoie sa aprinzi o lampa ,s-au sa aprinzi becul.Lumina este prin natura ei sa impiedice intunericul.Domnul Isus spune despre cei rascumparati aceste cuvinte;Matei 5;14.14. Voi sînteţi lumina lumii….. Pina cind tinem noi lumina aprinsa la modul literal? sigur pina apare zorile, sau incepe sa se crape de ziua in termenul nostru popular.La aparitia lumini ,intunericul dispare.pînă se va crăpa de ziuă.Asa stau lucrurile le modul literal, fizic.Dar este un intuneric, o lumina, si o crapatura de zi la modul spiritual.

Stim cu toti ca este o stea care lumineza cel mai puternic dintre toate stelele, cit de multe vor fi ele pe cer.şi va răsări luceafărul de dimineaţă Acest luceafar are menirea lui de a anunta disparitia intunericului.Pana la aparitia Luceafarului, ca aceasta este steau cea mai luminoasa intunericul e as zice la el acasa.Cand apare Luceafarul,se v-a risipi, v-a disparea dinaintea Luceafarului care a adus lumina. Asa le-a rinduit Dumnezeu ca toate sa-si urmeze cursul fara intarziere si toate sa fie la locul lor si la timpul potrivit, stabilit de Creiator.Dar cum stau lucrurile le modul spiritual, pentruca in definitiv, tot ce citim in Cuvint trebuie acomodat de starea spirituala a noastra care suntem nascuti din nou.Daca ap, Petru nu ar fi adus inainte INIMA, am fi inteles ca el vorbeste despre ce se intimpla la modul literal in univers.
Dar iata ce spune el facand o legatura spirituala; în inimile voastre.Se vede ca acest Luceafar care este Domnul Isus nu aparuse in Inima unora din ei.Erau printre ei si unii in a caror inima deja era luceafarul care le adusese lumina, o viata noua.

   La ce sa te astepti dela o inima intunecoasa?O inima plina de intuneric  vei putea distinge ce uriciuni poate fi in ea.Oricit te-ai trudi sa iti explici starea acestei Inimi, nu vei putea din cauza intunericului adinc.Ah, Inima este din nou adusa in atentie de Domnul Isus care spune ce poate fi intr-o astfel de inima intunecoasa.Matei 15:19. Căci din inimă ies gîndurile rele, uciderile,........Daca asa erau lucrurile atunci cind ap, Petru le scria acestora care se adunau la olalta.Cum sunt astazi? Sunt ele diferite?Inima asa a fost si asa v-a ramanea pana cind v-a apare in inima Luceafarul care aduce zorile uneii alte vieti schimbate.Cred ca si de data aceasta putem intelege ca, in stringerile la olalta sunt suflete in a caror inima nu a aparut acest Luceafar, Domnul Isus.Poti fregventa o biserica s-au adunare destul de mult timp,dar sa nu fi patruns in inima ta Luceafarul.Ap, Pavel spune;2 Corinteni 6:14Sau cum poate sta împreună lumina cu întunerecul? 15. Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial?.....
   
 Ca unii care pretindem ca suntem credincosi se cade sa ne uitam in Inima noastra sa vedem daca Luceafarul este acolo.Daca sustinem ca este , trebuie sa se vada neaparat lumina in vietile noastre care emana in relatia noastra cu cei din jur.Ap, Pavel le spune unor credinciosi care intradevar faceau dovada ca sunt fii ai lumini.1 Tesaloniceni 5:5. Voi toţi sînteţi fii ai luminii şi fii ai zilei. Noi nu sîntem ai nopţii, nici ai întunerecului.Domnul sa ne dea harul sa vedem daca Luceafarul este in inima noastra.Iata ce le spunea Domnul Isus unora cre se credeau ca au lumina in ei.Matei 6:23….. Aşa că, dacă lumina care este în tine este întunerec, cît de mare trebuie să fie întunerecul acesta! Acest contrast dintre lumina si intuneric duce la tulburare intre cei ce se string la olata.Ce trebuie facut? Separarea lumini de intuneric.S-au trait impreuna la modul literal.Fizic,neghina creste impreuna cu graul.Cit priveste spiritual, separare intre lumina si intuneric.Cu alte cuvinte, nu intimitate, nu apropiere.Este un fenomen al respingeri reciproce, fiind inevitabil.

John Balarie
Los Angeles California!



Niciun comentariu: